Haberler

Ktü Orman Fakültesi Öğrencileri Eskişehir'de

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi son sınıf öğrencileri, teknik bir gezi için Eskişehir’e geldi.

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi son sınıf öğrencileri, teknik bir gezi için Eskişehir'e geldi.

Doç. Dr. Habib Eroğlu'nun kafile başkanlığını yaptığı 42 kişilik teknik gezi ekibi, öncelikle Sivrihisar'da ki ağaçlandırma sahalarında inceleme yaptılar. Daha sonra Sivrihisar'ı ve ilçedeki tarihi Ulu Cami'yi gezen öğrenciler, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ve fidanlık personeli tarafından karşılanarak Orman Fidanlığını gezdi.

Öğrencilerle bir araya gelen Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yaptığı konuşmada bölge hakkında bilgiler verdi. Öğrenmenin önemine değinen Ateş, "Kitaplardan öğrendiklerinizi görmeden somutlaştıramazsınız. Bu gezide görecekleriniz meslekte sizin önünüzü açacaktır. Belki de 25 yıl sonra içinizden biri benim yerimde olacak. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Karşılamanın sonrasında öğrenciler, tohum çıkarılması, soğuk hava depoları, fidan türleri, fidan yetiştirme teknikleri gibi konularda fidanlık mühendislerinden bilgi aldı.

İl merkezine gelen öğrenciler ve KTÜ öğretim üyeleri, Recep Ateş'i makamında da ziyaret ederek teşekkür plaketi ve Trabzonspor forması hediye etti.

4 gün Eskişehir'de kalacak olan öğrencilerin, Çatacık ve Mihalıççık ormanlarını, İnönü ilçesinde bulunan meşe sahaları ile il merkezinde bulunan tarihi turistik yer gezecekleri bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sivrihisar Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title