Haberler

Ktü Kariyer Gelişim Günleri

Sanko Enerji Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Sayın, grup olarak çevreye dost enerji üretimi anlayışı ile bugüne kadar dört milyar TL’den fazla yatırımla gerçekleştirdikleri altı hidroelektrik ve iki rüzgar santralı ile toplam 650 MW kurulu güce erişerek...

Sanko Enerji Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Sayın, grup olarak çevreye dost enerji üretimi anlayışı ile bugüne kadar dört milyar TL'den fazla yatırımla gerçekleştirdikleri altı hidroelektrik ve iki rüzgar santralı ile toplam 650 MW kurulu güce erişerek yenilenebilir kaynaklardan yılda iki milyar kWh enerji ürettiklerini söyledi.

Sayın, KTÜ Elektrik-Elektronik Kulübü'nce, Sanko Enerji'nin altın sponsorluğunda düzenlenen Kariyer Gelişim Günleri'nde yaptığı konuşmada, KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1996 yılında mezun olduğunu belirterek, "Bu üniversitede eğitim aldığınız için şanslısınız. Sizlerle beraber olmaktan ve yeniden bu kampüste bulunduğum için mutluyum" dedi.

KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde 600 kişilik salonda, öğrencilerin bir bölümünün ayakta dinlediği konuşmasında, SANKO Holding ve Sanko Enerji'ye ilişkin bilgiler aktaran Sayın, öğrencilerden, SANKO'nun kurucusu Sani Konukoğlu'nun "İşin hilesi dürüstlüktür" sözünü ilke edinmelerini istedi.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun mücadeleci yönünü ortaya koyan "Rüzgar durmuşsa küreklere asılın" sözünü hiçbir zaman akıllarından çıkarmamalarına vurgu yapan Sayın, "Her zaman işler yolunda gitmeyebilir. Koşullar elvermeyice elimizi kolumuzu bağlayıp oturamayız.. Rüzgar durdu diye yelkenli ile denizin ortasında bekleme lüksümüz yok" diye konuştu.

Eskiden iş bulmakta yaşanılan zorlukların "Ekmek aslanın ağzında" sözüyle ifade edildiğini ancak günümüzde ekmeğin aslanın midesinde olduğunu kaydeden Sayın, sözlerini, "Zorluklar karşısında yılmayın. Hannibal'ın 'Ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağız' sözü mücadele gücünüzün hareket noktası olsun" diyerek tamamladı.

KTÜ Elektrik – Elektronik Kulübü Başkan Yardımcısı Kazım Baki, etkinliğe desteklerinden dolayı Sanko Enerji'nin plaketini Ahmet Sayın'a takdim etti.

Sanko Enerji Koçlu HES İşletme Müdürü İsmet Kaya ve Tepekışla Barajı İşletme Müdürü Ebubekir Sütçü'nün de katıldığı Kariyer Gelişim Günleri kapsamında, Ülkemizin ihtiyacı olan elektriğin kaliteli, güvenilir, rekabetçi ve çevre ile uyumlu temin edilmesini hedefleyen Sanko Enerji'nin fuaye alanında açtığı stantta öğrencilerin enerji, yenilenebilir enerji ve mezuniyet sonrasına yönelik sorular yanıtlandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sani Konukoğlu Sanko Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title