Haberler

Ktü' de Öğrencilerden Rektöre Suçlama

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, bazı öğrencilerin kampüste afiş astıkları gerekçesiyle para cezasına çarptırılmasına tepki için rektörlük önünde eylem yapıp, Rektör Prof.Dr. Süleyman Baykal ve okul yönetimini anti demokratik olmakla suçladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, bazı öğrencilerin kampüste afiş astıkları gerekçesiyle para cezasına çarptırılmasına tepki için rektörlük önünde eylem yapıp, Rektör Prof.Dr. Süleyman Baykal ve okul yönetimini anti demokratik olmakla suçladı.

Öğle saatlerinde Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler, önce afiş asma sürecini bir tiyatro gösterisi ile anlatmaya çalıştı. Daha sonra konuya ilişkin olarak basın açıklamasını okuyan Öğrenci Kolektifi üyesi Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal'ın her geçen gün yeni bir antidemokratik uygulamaya imza attığını iddia ederek şunları söyledi:

"Göreve geldiği günden beri okuyan, araştıran ve üreten üniversitelilere baskı, ceza ve hukuksuz soruşturmalar uygulayan Süleyman Baykal yönetimi bu uygulamalarına son sürat devam ediyor. Demokratik bir hak olan düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetini kullanan üniversitelilere rektörlükçe soruşturma açılmakta, çevreyi kirletmek bahanesiyle emniyete şikayette bulunulmaktadır. Bu şikayetler sonucunda üniversitelere afiş asarak çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle 10 bin lirayı bulan para cezaları verilmektedir. Bir yanda üniversitenin ilerici, aydın yüzleri, okuyan ve üreten öğrenciler, bir yanda da üniversitelerini hukuksuz ceza uygulamalarıyla kontrol altında tutmaya çalışan üniversite yönetimi. Bu yönetim ayrıca üniversite içinde saldırılar organize ederek üniversitelilerin can güvenliğini tehdit eden saldırgan çetelerin sırtını sıvazlamaya davam ediyor. Üniversite yönetimince sene başında saldırıya uğrayan arkadaşımız Mete'ye afiş astığı gerekçesiyle bir ay uzaklaştırma cezası verilirken, ona saldıranlar için herhangi bir cezai işlem yapılmadı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle afiş asan arkadaşlarımıza 2 bin 439 lire para cezası kesildi. 50 yakın öğrenciye çevreyi kirletme bahanesi ile cezalar verildi. Üniversitemizde afiş asmak 10 bin lire ceza ile karşılaşırken, tarafsızlık ilkesi sayesinde insan hayatına kast etmek ise cezasızlıkla sonuçlanmaktadır."

Basın açıklaması sırasında görüntü alan bir polis memurunu Öğrenci Kolektifi üyesi bir öğrencinin elindeki dövizle engellemesi dikkat çekti. Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Süleyman Baykal Ali Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title