Haberler

Ktü'de, "İş-Kur Rehberlik ve Kariyer Merkezi" Açıldı

Vali Öz: "İrtibat bürosunun bölgenin ve ülkemizin ekonomisine yön verecek projelere imza atacağına inanıyoruz"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, İŞ-KUR Rehberlik ve Kariyer Merkezi açıldı.

Fakülte binasındaki merkezin açılış törenine, Vali Abdil Celil Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, İŞ-KUR İl Müdürü Mustafa Sezgin ile öğrenciler katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin bölge ve ilin gelişimi açısından ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, istihdam ve kariyere yönelik böyle bir merkezin oluşturulmasını önemli bulduğunu söyledi.

Kamu yönetimi anlayışının değişiminin yaşandığı en belirgin kurumlardan birisinin İŞ-KUR olduğunu ifade eden Vali Öz, şöyle devam etti:

"İŞ-KUR yakın tarihe kadar insanların iş için başvurduğu bir kurum olmakla birlikte, iş bulma veya nitelikli iş gücü geliştirme konusunda aktif çalışması olmayan, sırf kayıt işlemleri üzerinde çalışan bir kurumdu ancak son yıllardaki gelişmelerle birlikte kamunun genel havasıyla piyasaya yönelik uygulamalara ağırlık veren bir kurum haline geldi. İstihdam garantili kurslar, iş gücü piyasası analizleri, işbaşı eğitimleri, meslek kursları, iş ve meslek danışmanları istihdam ederek işverenle iş gücünü buluşturacak mekanizmalar ve projeler geliştiriyor. Açılışını yaptığımız irtibat bürosunun bölgenin ve ülkemizin ekonomisine yön verecek projelere imza atacağına inanıyoruz."

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal ise İŞ-KUR ile yapılan işbirliğinin bir başlangıç olduğuna işaret ederek, daha geniş alanlarda oluşturulacak birimlerin işsizliğin ortadan kaldırılmasına vesile olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Öz, beraberindeki protokol üyeleriyle KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde oluşturulan İŞ-KUR Rehberlik ve Kariyer Merkezinin açılışını yaptı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Süleyman Baykal Abdil Celil Öz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title