Haberler

Ktth Başkanı Albay Demircioğlu, Kosovalı Türk Bakan Yağcılar'ı Ziyaret Etti

Kosova Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu, yeniden bakanlığa seçilen Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ı makamında ziyaret etti.

Kosova Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu, yeniden bakanlığa seçilen Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'ı makamında ziyaret etti.

Albay Demircioğlu, Bakan Mahir Yağcılar'ın yeniden bakanlığa seçilmesi nedeniyle makamında tebrik etti. Demircioğlu, Yağcıların yeniden bakan seçilmesinin Kosova Türk toplumu için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Sizlerin bu görevde olması Kosova - Türkiye ilişkilerinde daha güçlü ve kalıcı olacağından eminim" ifadesini kullandı. Görüşmede Kosova Türk Barış Gücü olarak yapılan faaliyetlere de değinen Albay Demircioğlu bugüne kadar yapılan ortak faaliyetlerin devam edeceğine ve ileride yeni projelerin hazırlanacağını belirtti. Kamu Yönetimi Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Bakan Yağcılar'ın, Albay Demircioğlu'na ziyaretten dolayı teşekkür ettiği bildirildi. Açıklamada, Kosova Türk Barış Gücü'nün varlığının Kosova Türk toplumu için çok önemli olduğunu ifade ettiği bildirildi. Bakanlık nezdinde bugüne kadar yapılan faaliyetlerden bahseden Bakan Yağcılar aynı zamanda Genel Başkanı olduğu Kosova Demokratik Türk Partisi'nin çalışmalarına da değindi. Kosova Türk Barış Gücü ile bugüne kadar yapılan ortak faaliyetlerden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Bakan Yağcılar, 2015 yılında da ikili görüşmelerin devam ederek toplumsal faaliyetlerin yapılmasının buradaki Türk toplumu açısında çok önemli olduğunu vurguladı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mahir Yağcılar Türkiye Kosova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title