Haberler

Kto Karatay Üniversitesi'ne Öğrencilerden Yoğun İlgi

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olduğunu söyleyerek "Kurulduğu günden beri milli ve manevi değerlerden taviz vermeyen, devletine, milletine bağlı insan yetiştirmeyi ana gaye edinen KTO Karatay Üniversitesi'nin bu başarısı bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur" dedi.

2016 ÖSYS sonuçları açıklandı. 6 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulda 35 bölümde tercih alan Konya'nın ilk vakıf üniversitesi olan KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerin yoğun ilgisini gördü. Açılan 14 yeni bölüm, uluslararası standartlarda akademik ve idari yapılanması ile hızla büyüyen KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasına girdi.

Sonuçları değerlendiren KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, "Türkiye'nin her bölgesinden üniversiteyi tercih eden öğrencileri, eğitimleri boyunca en iyi şekilde misafir edeceğiz. Yeni akademik yıl için yaklaşık bir yıl süreyle yaptığımız özverili çalışmalar üniversitemizi başarıya taşımıştır. Hem fiziki şartların temini hem de eğitim standartlarının en güzel halde yapılabilmesi için gece ve gündüz yoğun tempoyla çalışan üniversite yönetimimiz, tercih döneminde kendilerine gösterilen teveccühle haklı bir gurur yaşıyorlar. Bu tablo kuşkusuz bizim arzu ettiğimiz ve beklediğimiz bir sonuçtur. KTO Karatay Üniversitesi Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesidir. Kurulduğu günden beri milli ve manevi değerlerden taviz vermeyen, devletine milletine bağlı insan yetiştirmeyi ana gaye edinen üniversitemizin bu başarısı bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur. Öğrencilerin üniversitemizi bilinçli bir şekilde tercih ederek buraya geldikleri anlaşılmaktadır. Üniversiteler şehirlerin önünü açan ve onlara yön veren kurumlardan biridir. Bu noktada sorumluluklarımızın bilincinde bir yönetim anlayışıyla üniversite, toplum ve sanayi iş birliğini en üst düzeyde oluşturarak örnek bir koordinasyon ve iş birliği sağlamamız gerekmektedir. Bu sonuç karşısında Türkiye'nin kadim üniversitesi KTO Karatay'ı eden öğrenci ve ailelerine teşekkür ediyoruz" dedi.

"Yeni bölümlere ilgi arttı"

Türkiye'nin kadim üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında yeni açılan ve ilk defa öğrenci alımı yapan 14 bölümün kontenjanlarının tamamı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Özel yetenek sınavı sonucunda gelecek öğrenciler ile birlikte üniversiteye 2016-2017 eğitim öğretim döneminde toplam 1925 öğrenci kayıt yaptıracak. Üniversiteye kayıtlar elektronik ortamda 12- 16 Ağustos, normal kayıtlar ise 15-19 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karatay Üniversitesi selçuk öztürk Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title