Haberler

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası tarafından 37. Sigorta Acenteleri ve Aracıları Meslek Komitesi üyelerine yönelik Sektörel İstişare toplantısı yapıldı.

Kayseri Ticaret Odası tarafından 37. Sigorta Acenteleri ve Aracıları Meslek Komitesi üyelerine yönelik Sektörel İstişare toplantısı yapıldı.

Düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve sigorta acentelerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Bilindiği üzere Kayseri Ticaret Odası olarak meslek komitesi çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bir odanın üyelerine en iyi hizmet vermesi için meslek komitesi çalışmalarını çok iyi organize etmesi gerektiği kanaatindeyim. Bildiğiniz gibi bir odanın organları yönetim kuruludur, meclisidir, meslek komiteleridir, disiplin kuruludur ama bunların içerisinde en önemlisi meslek komiteleridir. Çünkü meslek komiteleri o meslek grubuna ait üyelerimiz tarafından verilen oylarla seçilen ve o meslek grubunu temsil etmek için seçilmiş heyetlerdir. Dolayısıyla meslek komitesine seçilmiş olan arkadaşlarımız o meslek grubunun sıkıntılarını, problemlerini, dertlerini, taleplerini meslek komitesi toplantılarında tartışmak, görüşmek ve onlara çare bulmak adına toplantılar yaparlar ve bu toplantılar neticesinde elde etmiş oldukları verileri yönetim kuruluna aktarmak suretiyle yönetim kurulunun bu talepleri yerine getirmesi bakımından çalışma yapmasını isterler. Kayseri Ticaret Odasının ve diğer odaların çalışma prensipleri bu ayak üzerine oturtulmuştur" diye konuştu.

Hiçyılmaz ayrıca, "Biz yönetime geldikten sonra hatta seçimlerden önce eğer hatırlarsanız anket yaptırmıştık ve bu anket neticesinde seçime girerken üyelerimize ne vaatlerde bulunacağımız konusunda bilgi sahibi olmak istemiştik. Çünkü benim üyelerimin neler istediği konusunda bilgi sahibi olarak seçimlere girmenin daha ayakları yere basan bir hareket olduğu kanaatindeydik. Yaptırmış olduğumuz anket neticesinde üyelerimizin taleplerini değerlendirdik ve ona göre seçim vaatlerini oluşturduk. Bu seçim vaatlerimiz arasında en önemli yer teşkil eden konu meslek komitelerimizin çalışmalarını yeniden tanzim etmekti. Elbette her meslek komitesi 5174 sayılı yasamıza göre her sene en az 1 kez toplanmak zorundadır. Biz bu toplantıların sadece göstermelik olarak değil ama aynı zamanda o meslek grubunun sıkıntılarını çözüm noktasında gayret gösterildiği ve bu problemlerin orada tartışıldığı bir platform haline getirmek için çaba gösterdik. Bunu yaparken meslek komitesine seçilmiş olan asil üyelerle beraber yedek üyelerinde bu toplantılara katılımını sağladık. Çünkü isteniyordu ki ne kadar çok üyemiz bu toplantılara katılırsa o kadar çok problem, dert ortaya atılır ve bu problemle dertlere çözüm önerileri üretilir diye düşündük. Nitekim bunda çok büyük başarı elde ettik. Elde edilmiş olan talepler yönetim kuruluna iletilmek suretiyle yönetim kurulunun gündem maddelerini oluşturdu" şeklinde konuştu.

Hiçyılmaz'ın yaptığı konuşmanın ardından, sigorta acenteciliğinde yapılan son değişiklikler hakkında bilgiler verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Hiçyılmaz Erdoğan Aygenç Kayseri Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title