Haberler

Kto Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer, 6. Avrupa Birliği Gençlik Forumu toplantısında yaptığı konuşmasında, "Güçlü bir Türkiye’nin üyeliğiyle Avrupa Birliği’nin daha da güçleneceği bir gerçektir" dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer, 6. Avrupa Birliği Gençlik Forumu toplantısında yaptığı konuşmasında, "Güçlü bir Türkiye'nin üyeliğiyle Avrupa Birliği'nin daha da güçleneceği bir gerçektir" dedi.

'Kimliğim, Haklarım' temasıyla gerçekleşen AB Türkiye delegasyonu ile Kayseri AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen 6. Avrupa Birliği Gençlik Forumu'nda konuşan KTO Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer, "

AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler ODGP Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı Ireneusz Fidos da aramızda bulunuyor. Kendisine de özellikle teşekkür ediyor ve hoş geldiniz demek istiyorum.

Kayseri AB Bilgi Merkezi, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım süreci hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, Odamız bünyesinde hizmet vermektedir" dedi.

Akmermer, "Kayseri AB Bilgi Merkezi'nin koordinatörlüğünde çalışmakta olan 21 AB Bilgi Merkezi, ülkemizin AB üyeliğiyle ilgili farklı görüşlere sahip olan gençlerin doğru ve objektif bir şekilde bilgilendirilmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

6. Avrupa Birliği Gençlik Forumu kapsamında; Temel Haklar, Çoğulculuk-Çoğunlukçuluk, Empati ve Demokratikleşme Süreci başlıklarında karşılıklı etkileşim gerçekleştirilmektedir. Bu sayede, kültürler arasında kaynaşma sağlanmakta ve Avrupa toplumları ile Türkiye'nin daha fazla yakınlaşması yönünde adımlar atılmaktadır.

AB Bilgi Merkezleri ayrıca, ülkemiz ile AB arasındaki karşılıklı beklentilerin doğru olarak tespit edilmesi, yorumlanması ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapılması sağlamak açısından da çalışmalar gerçekleştirmektedir" diye konuştu.

"Ülkemizin son yıllardaki ekonomi alanındaki yaptığı atılımlar başta olmak üzere her alandaki sağladığı yenilenme, üyelik sürecinde Avrupa Birliği ile her alanda hızla uyum sağlayacağını göstermektedir.

Ülkemiz, dış ticaretinin yüzde 40'ından fazlasını AB ülkeleriyle gerçekleştirmektedir. Türkiye'nin gelişme yolundaki emin adımlarının ortaya koyduğu sonuçlara bakıldığında, AB ülkelerinin Türkiye'nin üyeliğini desteklemesi ve sürece katkı sağlaması gereklidir. Güçlü bir Türkiye'nin üyeliğiyle Avrupa Birliği'nin daha da güçleneceği bir gerçektir" diyen Akmermer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ülkemizdeki demokratik ortam sayesinde, gençlerimiz taleplerini özgür şekilde açıklamakta ve gelecek gereksinimlerine ilişkin görüşlerini ortaya koyabilmektedir

Demokrasimizin ilerleme kaydetmesi için önemli adımlar atılmış ve atılmaktadır. Ülkemizdeki hukuk, eğitim ve temsil sistemi ile tüm farklı kimliklere, farklı hayat tarzlarına, farklı tercihlere saygı gösterilmektedir. Türkiye bütünü içinde var olmaları için çaba sarf edilmektedir.

Bu etkinlikle; Türkiye'nin yirmi bir farklı ilinden gelen 160 üniversite öğrencisi katılımının sağlanmış olması da ülkemizin insana verdiği değerin bir göstergesidir, diye düşünüyorum.

Bu etkinliğin genç arkadaşlarımızı bir araya getiriyor olması, AB üyelik sürecinde toplumların ve kültürlerin kaynaşması için de önemlidir.

Kayseri Ticaret Odası olarak, bu tür organizasyonların artarak sürmesi dilediğimizi belirtmek istiyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Kayseri Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title