Haberler

KTM 2016 Tekstil Devlerini Kahramanmaraş'ta Buluşturuyor

Güncelleme:

ECR Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2016, makine ve teknoloji üreticilerinin yanı sıra tekstil sektöründen profesyonelleri 3 gün boyunca Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) ağırlayacak. KTM 2016 fuarının satışları 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 120'si yabancı olmak üzere 200'e yakın katılımcı firmanın yer bulabildiği fuarda birçok tekstil makinası çalışır vaziyette sergilenecek.

TEKSTİL SEKTÖRÜ TEKSTİLİN KALBİNDE BULUŞUYOR

Türkiye, tekstil makineleri alanında yıllık 2 milyar dolarlık makine ithalatı ile Çin'in ardından dünyadaki en önemli pazarlar konumunda. Yeni yatırımların şekillenmesinde belirleyici bir rol üstelenen KTM 2016 ile yabancı teknoloji üreticisi firmalar, direkt pazarın kalbinde müşterileri ile buluşma ve yeni teknolojilerini sergileme fırsatı yakalıyor. İtalya'nın Milano kentinde yapılan ITMA fuarın ardından, yeni teknolojilerini çalışır vaziyette Türkiye'de ilk kez KTM 2016'da sergileyecek olan tekstil makine üreticileri, tekstil üretiminde çok önemli bir yere sahip Kahramanmaraş'ın ev sahipliği ile pazara doğrudan ulaşma imkanı yakalayacaklar.

2014 yılında ilki gerçekleştirilen KTM 2014, 21 ülkeden 267 katılımcı ve 22 şehirden 7.891 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Ziyaretçi ve katılımcıların fuara olan ilgisi KTM 2016'ya taşındı. Bu yıl ikincisi yapılacak Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2016, başta Almanya olmak üzere Belçika, Çin, Fransa, Japonya, İsviçre, İtalya, İspanya, İngiltere, Hindistan, Kore ve Tayvanlı makine üreticilerinin katılımına sahne olacak.

YERLİ FİRMALAR ATAKTA

Yaklaşık 500 milyon dolarlık makine siparişinin beklendiği KTM 2016'da, pastadan pay almak isteyen Türk makine üreticileri de yeni teknolojilerini sergilemek üzere yerlerini aldı. Özellikle tekstil finisaj alanında üretim yapan Türk katılımcıların ağırlıkta olduğu KTM 2016, yerli üreticiler için de önemli bir pazar oluşturuyor.

KTM 2016'YA ÖNEMLİ DESTEK

KTM 2016, Türkiye'deki en dikkat çekici tekstil makine fuarı olarak, Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yabancı kuruluşların da desteğini alıyor. İstanbul Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (İTHİB) ve Akdeniz Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (ATHİB) desteği ile ECR Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen KTM 2016, önemli bir ayrıcalığa sahip. Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2016'nın ana sponsoru ise Amerikalı pamuk üreticileri. Amerikan pamuğunun küresel markası Cotton USA, KTM 2016'nın ana sponsorluğunu yürütüyor.

''ÜRETİCİYSENİZ DÜNYANIN EN GÜZEL SESİ ÇALIŞILAN MAKİNA SESİDİR''

İstanbul Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (İTHİB başkanı İsmail Gülle ''Kahramanmaraş'ta gerçekleşecek KTM 2016'nın sektöre ve ihracata katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Üreticiyseniz dünyanın en güzel sesi çalışılan makina sesidir. KTM 2016'da sergilenecek olan yeni teknoloji makinelerin katma değeri yüksek tekstil üretimi için önem arz ettiğinden dolayı, KTM 2016'ya destek kararı aldık" dedi.

"KAHRAMANMARAŞ, TÜRKİYE VE ORTADOĞU'NUN YILDIZI OLACAK"

Organizasyon hakkında değerlendirmede bulunan ECR Fuarcılık Yöneticisi Ümit Vural, KTM 2016'nın sektör adına çok önemli bir fuar olduğunu hatırlatarak, "KTM 2016'da katılımcı ve ziyaretçilerin mevcut iş anlaşmalarını güçlendirirken, yeni iş ortaklıklarına imza atacağına yanı sıra yapılacak yeni yatırımlarla bölgeden gerçekleşen tekstil ihracatının daha da katlanacağına inanıyorum. Kahramanmaraş, Türkiye ve Ortadoğu'nun önümüzdeki dönemde yükselen yıldızı olacaktır." sözlerine yer verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kahramanmaraş Türkiye İtalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title