Haberler

"Bütçe Açılıyor, Giderlere Dikkat"

Güncelleme:

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bütçe açığının büyümekte olduğuna işaret ederek, bu yıl giderlerde "temkinli" olunması uyarısında bulundu.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bütçe açığının büyümekte olduğuna işaret ederek, bu yıl giderlerde "temkinli" olanması uyarısında bulundu.

Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Mart ayında bütçenin 5.1 milyar lira açık verdiğine de dikkat çeken Zeytinoğlu, bunun aynı ayda harcamaların yüzde 24l6 artmasına karşılık, vergi gelirlerindeki artışın yüzde 7.2 düzeyinde kalmasından kaynaklandığının altını çizdi ve şöyle dedi:

"Mart ayında bütçe giderlerimizdeki oldukça yüksek olan artış yılın ilk üç ayına bütçede açık olarak yansıdı. Bu yıl giderlerde temkinli olmamız gereken bir yıl.  Gelirler açısından 2014 yılının fazla parlak olmayacağını düşünüyoruz."

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı işsizlik verilerine de değinen Zeytinoğlu, yılın ilk ayında işsizlik oranının yüzde 10.1 olarak açıklandığını anımsattı. Zeytinoğlu, işsizlik oranının geçen yılın aynı ayına göre 0.5 puanlık bir gerileme göstermiş olmasına rağmen bir önceki aya göre 0.1 puan arttığına işaret etti ve ekledi:

"Önümüzdeki iki üç ay boyunca işsizlik oranlarında yatay bir seyir bekliyoruz. İşsizlik oranımız düzelmesi gereken önemli bir gösterge olarak gündemini koruyor. İşsizliğin yatırımların artması ile gerileyeceğini düşünüyoruz."

(OSS) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Maliye Bakanlığı Ayhan Zeytinoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title