Haberler

Kso Meclis Toplantısı

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan, 'Kocaeli Geçen Yıl, İl Tarihi Boyunca Görülmemiş Bir Rakamla 27 Milyar Lira Gibi Bir Rakamı Ülke Hazinesine Gönderdi

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Yafes Pehlivan, 'Kocaeli geçen yıl, il tarihi boyunca görülmemiş bir rakamla 27 milyar lira gibi bir rakamı ülke hazinesine gönderdi. Bu pay ülke ekonomisinde yüzde 15'tir' dedi.

Kocaeli Sanayı Odası (KSO) ocak Ayı Meclis Toplantısında konuşan Pehlivan, devletlerin en önemli gelir kaynağının vergiler olduğunu, Türkiye'nin yer altı ve yer üstü kaynaklardan yeteri kadar gelir sağlayamaması dolayısıyla verginin çok daha önemli bir konumda olduğunu söyledi.

Ülke bütçesinin yüzde 92'sinin vergi gelirlerinden oluştuğuna işaret eden Pehlivan, Vergi Dairesi Başkanlığı olarak kendilerini sürekli yenilemeye, çağı yakalamaya çalıştıklarını ve vergi gelirlerini artırmaya gayret ettiklerini kaydetti.

'İş adamından, ticaretten kopuk iş yapmamaya gayret ediyoruz' diyen Pehlivan, 2005 yılından beri Maliye'yi mükellefe açmayı amaç edindiklerini, mükellefle el ele yürümeye özen gösterdiklerini dile getirdi. Sanayicilere de seslenen Yafes Pehlivan, şöyle devam etti:

'Gelirinizin en az yüzde 30 ortağıyız. Öyle bir ortağız ki, maalesef zararınıza karışmıyoruz ama karınıza en az net yüzde 30 ortağız. İyi ya da kötü bir ortaklık ilişkimiz var. Ortakların birbiriyle muhakkak görüşmesi gerekir. Biz, biraz sağlıksız zeminde de olsa kurulan ortaklık ilişkisinin iyi yönlerini geliştirmeye gayret ediyoruz. Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı olarak niyetimiz yalnızca vergi toplamak, bu şehirde üretilen katma değere ortak olup hazineye pay aktarmak değil. Niyetimiz, gerçekten sanayicimiz, işadamlarımızla birlikte olmak, onların sorunlarına yol göstermek. Sürekli ÖTV'nin yüksek olmasından şikayet ediyorsunuz. Doğrudur, maalesef ülkemizde yüksek ÖTV var, buna katılıyorum. Vergi gelirleri 2000'li yılların başından günümüze 55 milyar dolar seviyesinden 155 milyar dolar seviyesine çıktı. Vergi gelirleri belirgin şekilde arttı. Ekonominin temel başarısının arkasındaki ana konunun da bu olduğunu düşünüyorum.'

Kocaeli'nin ülke ekonomisine yaptığı katkının çok büyük olduğunu dile getiren Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kocaeli geçen yıl, il tarihi boyunca görülmemiş bir rakamla 27 milyar lira gibi bir rakamı ülke hazinesine gönderdi. Bu pay ülke ekonomisinde yüzde 15'tir. Bu il kişi başına en yüksek vergi ödeyen il konumundadır. Bu rakam yaklaşık 18 bin lira civarındadır. Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı olarak tahakkuk ettirdiğimiz her 100 liranın 94 lirasını tahsil ederek Türkiye'de en yüksek tahsilatını gerçekleştiren başkanlık konumundayız. İstanbul'dan sonra en çok tahsilat yapan ikinci il konumundayız. İstanbul'un payı yüzde 43-44 civarlarında, biz ikinci il olarak yüzde 15 civarında ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. 750 çalışanla Kocaeli'de bu hizmetleri yürütmeye çalışıyoruz. Bu hizmetleri yürütürken mümkün olduğunca maliyenin, devletin 'gülen yüzü' olmaya gayret ediyoruz. Mükellefle el ele yürüme, sorunları hızlı bir şekilde çözme çabasındayız.'

- İSO KALİTE BELGELİ VERGİ DAİRESİ-

Hizmet hızını artırma, toplam kalite uygulama gayretinde olduklarını, yalnızca vergi toplayan bir başkanlık olmak istemediklerini vurgulayan Pehlivan, vergi ödeyen herkesin önemli bir iş yaptığını düşündüklerini, bu işin önemini gülen yüz ve verdikleri hizmet kalitesiyle hissettirmek istediklerine işaret etti.

Pehlivan, şöyle konuştu:

'Niyetimiz toplam kaliteyi uygulamak. Türkiye'de İSO Kalite Belgesi olan tek başkanlık biziz. 2011 yılı esas hedefimiz, ülkemizin kanayan yarası, işadamlarımızın baş belası olan kayıt dışıyla mücadele olacaktır. Elimizden geldiğince birinci önceliğimiz olarak bu konuyu ele alıyoruz. Sizlerden gelen ihbar ve istekler doğrultusunda denetimlerimizi yönlendiriyoruz. Kocaeli'de toplanan her kuruş vergiden, yapılan her denetimden ve vergisel anlamda yapılan her işten sorumluyuz. Bu sorumluluğa sizleri ortak etmek istiyoruz. Hem kayıtdışıyla mücadele noktasında hem de işlemleriniz konusunda her türlü taleplerinize kapımız açık.'

Pehlivan, konuşmasının ardından henüz yürürlüğe girmeyen 'Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun tasarısı' hakkında sunum yaptı.

Pehlivan, tasarının, vergi borcu bulunan mükelleflere önemli fırsatlar sunduğunu, vergisini zamanında ödeyen mükelleflerin de unutulmayarak, matrah artışından faydalananların vergi oranı yüzde 20 olarak değil, yüzde 15 olarak dikkate alınacağını ifade etti.

(TE-FTH-GZA) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title