Haberler

    Krizin Adı Sneijder!

    2013'te geldiği Galatasaray'da 8 kupa kazanan Sneijder'in son dönemde düşen performansı, aldığı büyük parayı iyice göze batırmaya başladı.

    Sarı kırmızılı yönetim, ayağını topa sürmese bile 4.5 milyon Euro kazanan Hollandalı'nın geleceğini tartışıyor. İlk dönemlerini aratan G.Saraylı oyuncu, yönetimin ciddi sorunlarından biri haline geldi.

    İşte Sneijder'ın, Galatasaray'daki geleceğini tartışmaya açan maliyeti: 6 milyon 545 bin Euro...

    Hollandalı yıldız, sarı kırmızılı takımda 2012-13 sezonundan itibaren 2'si lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 8 kupa kaldırdı. Ancak Wesley Sneijder'ın düşen performansı ile birlikte astronomik maliyeti Galatasaray kulislerinde sorgulanmaya başladı.

    EKSTRADAN 400 BİN EURO!

    Hürriyet, Sneijder'ın 2015-16 sezonundaki maliyetine ulaştı. Hollandalı yıldız, geçen sezon Galatasaray'dan toplam 5.4 milyon Euro kazandı. Sarı kırmızılı takıma ilk geldiği yani 2013 yılında imzaladığı kontratı geçen sezon da yürürlükte olan Sneijder, 3.2 milyon Euro garanti ve 1.3 milyon Euro da imza parası aldı.

    4.5 milyon euronun yanı sıra tavanı 500 bin Euro'da sabitlenen maç başı ücretine hak kazanan Sneijder, sezon içinde konulan galibiyet primleri ve geçen yıl kazanılan Ziraat Türkiye Kupası zaferi ile birlikte toplam ekstra 400 bin Euro daha gelir elde etti.

    BU YIL DA BÜYÜK KAZANIYOR

    Bu paranın üzerine her futbolcu için kulüplerin karşıladığı yüzde 17.5'lık vergi ve yabancı oyuncuların kontratında yer alan uçak-ev kirası giderleri de eklendiğinde Sneijder'ın, 2015-16 sezonu için Galatasaray'a toplam maliyeti 6 milyon 545 bin Euro'yu buldu.

    Bu sezon başında ise yeni kontratı devreye giren Sneijder'ın Türkiye Kupası'nda çıktığı karşılaşmalar için kendisine maç başı ücret ödenmedi. Süper Lig'de Galatasaray forması ile 20 maça çıkan Hollandalı, yeni kontratı kapsamında 1 Türkiye Süper Kupası'nda forma giydi. 3.2 milyon Euro garanti ücreti ve 1.3 milyon Euro imza parası ile birlikte şu ana kadar Sneijder, Galatasaray'dan 2016-2017 sezonu için 4 milyon 290 bin Euro gelir elde etmeye hak kazandı.

    TUDOR, 'KİLOSU FAZLA' DİYOR

    Sarı kırmızılı kulüple 1 yıl daha kontratı olan Sneijder'ın astronomik maliyeti son dönemde hem taraftarlar arasında, hem yönetimde tartışılmaya başlandı. Tudor'un kilo fazlası olduğunu belirtip temposunu beğenmediği yıldız oyuncunun kendine çeki düzen vermesi ve performansına yukarı taşımasını bekleyen sarı kırmızılı yöneticiler, Hollandalı oyuncuyu gelecek adına sorguluyor. Sneijder'ın bu düşüşü devam eder ve ekstra işlere imza atamaz ise topa vurmasa dahi 4.5 milyon Euro olan önümüzdeki yılki maliyeti ciddi bir kaygı konusu...

    SNEIJDER'IN MALİYET BİLANÇOSU:

    YILLIK GARANTİ PARASI: 3.2 MİLYON EURO

    İMZA PARASI: 1.3 MİLYON EURO

    MAÇ BAŞI+BAŞARI PRİMLERİ: 900 BİN EURO

    TOPLAM: 5.4 MİLYON EURO

    %17.5 KDV: 945 BİN EURO

    UÇAK-KİRA GİDERİ: 200 BİN EURO

    TOPLAM MALİYETİ: 6 MİLYON 545 BİN EURO

    2015-2016 SEZONU: 40 MAÇ, 5 GOL, 10 ASİST

    2016-2017 SEZONU: 25 MAÇ, 2 GOL, 13 ASİST

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Wesley Sneijder Galatasaray Hürriyet Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title