Haberler

Kriz Sonrası Dalaman'daki Termal Otele İlk Rus Kafile

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'ndeki termal otel, Rusya'yla yaşanan uçak krizi sonrası iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin başlamasının ardından ilk Rus kafilesini konuk etti.

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'ndeki termal otel, Rusya'yla yaşanan uçak krizi sonrası iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin başlamasının ardından ilk Rus kafilesini konuk etti.

Daha çok Rus turistlerin tercih ettiği, şifalı termal su ve çamur banyolarıyla bilinen Thermemaris Thermal & Spa Resort Spa Otel, Rusya'yla yaşanan uçak krizi sonrası ilk Rus kafileyi ağırladı. Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme sürecinin ardından Moskova'dan kalkan Charter seferiyle gelen 33 Rus, otelde törenle karşılandı. Sedef, sivilce, egzama, deri iltihabı, romatizma, kas ağrıları ve kadın hastalıkları gibi pek çok hastalığa termal su ve çamur banyolarıyla şifa verdiği belirtilen otel, böylelikle uzun bir aradan sonra tekrar Rus konuklarına hizmet vermeye başladı.

Otel işletmecisi Ertaş Kasidecioğlu, "Tesislerimizdeki yazın 28, kışın ise 27 santigrat derece olan suyun litresinde 7 bin 800 miligram mineral var. Tesisimizdeki kükürtlü doğal su ve yosunla dolu olan göl, ipeksi dokusuyla cildinizi hemen sarıyor. Bunu fark ediyorsunuz. 57 mineralli termal suyumuz ve çamurumuz pek çok hastalığa iyi geliyor. Bu yönümüzle Rusya'da çok meşhuruz. Dünyada sedef hastalığına iyi gelen, bu hastalığın ilerlemesini engellediği bilinen şifalı su ve çamura sahip iki tesisten biriyiz. Diğer tesis ise Ürdün ile İsrail arasındaki Lut Gölü kenarında. Rus hastalar için o bölge çok uzak. Hem yol ve tesislerin ücretleri bizimle kıyaslandığında üç, dört kat daha pahalı oluyor. Bu nedenle Rus hastalar tarafından tercih ediliyoruz. Ancak, yaşanan uçak krizi sonrasında Rus misafirlerimizin gelmesi imkansızlaştı. Rus yetkililerden, bu konuda kolaylık bekliyoruz" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dalaman Türkiye Muğla Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title