Haberler

Kristal Su'dan 8 Milyon Liralık Modernizasyon

Güncelleme:

Kristal Su, Sakaryadaki fabrikasında modernizasyon çalışmalarını tamamladı.

Kristal Su, Sakarya'daki fabrikasında modernizasyon çalışmalarını tamamladı. 8 milyonluk yatırım yapılan fabrika, artık saatte 45 bin şişe su üretecek.

Kristal Su Sapanca Fabrikasındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanması dolayısıyla Kristal Kola CEO'su Burak Erdoğan ve bölge müdürlerinin katılımıyla bir açılış yapıldı. Daha sonra CEO Burak Erdoğan, Kristal Su Sapanca Fabrikası Müdürü Ahmet Ferik ve bölge müdürleri ile fabrikayı gezdi.

Yenilenen yüzüyle hizmete devam edecek olan Kristal Su Sapanca Fabrikası'na toplamda 8 milyon TL'lik yatırım yapıldığını belirten fabrika müdürü Ahmet Ferik, yapılan yeniliklerle birlikte fabrikanın bir saatte 45 bin şişe su üreteceğini söyledi. Suyun en büyük özelliğinin tek kaynaklı olduğunu ifade eden Ferik, "Samanlı Dağları'nın eteğinde kurulu olan fabrikamız, Samanlı Dağları'nın yaklaşık bin 500 metre rakımından çıkıp burada vatandaşlarımıza şişelenerek üretim sonrasında gönderilmektedir. Samanlı Dağları'nın bin 500 metreye yakın yüksekliğinde, kayaların arasından çıkan kaynağımız isale hattı dediğimiz hatla hava ile temas etmeden tamamen kapalı ortamda 14 kilometrelik bir yol kat ederek işletmemize ulaşmaktadır" dedi.

"İNSAN VE HAVA TEMASI YOK"

Sularının tek kaynaklı olduğunu ekleyen Ferik, "Yenilenme çalışmalarını tamamladık ve bugün şu anda tekrar üretimimize başlamak üzereyiz. Son teknoloji ile üretime devam edebilmek adına yenilikler yaptık. Tabandan tavana kadar çalışmalarımızı tamamladık. Önleyici maddeler ile yüzeyleri kapladık. Suyun kalitesi ve kapasitesi ile ilgilendiren faktörlerle ilgili tedbirlerimizi aldık. Eskimiş olan su hatlarımızı paslanmaz kromlarla yeniledik. Makine yatırımlarımız da oldu" ifadelerini kullandı.

Ferik, fabrikanın esas özelliğinin ürünlerin kaynağından sofraya kadar havayla ve insan eliyle hiçbir şekilde temas etmemesi olduğunu söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Burak Erdoğan Sapanca Sakarya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title