Haberler

Kretschmann'dan Gülen Cemaatine Ait Kuruluşların Denetlenmesi İsteğine 'Ret'

Dha DIŞ HABER - Kretschmann'dan Gülen cemaatine ait kuruluşların denetlenmesi isteğine 'ret' Almanya'nın Baden Württemberg Eayalet Başbakanı Winfried Kretschmann'dan Türkiye'nin eyaletteki Fethullah Gülen hareketine ait kuruluşların denetlenmesi talebine olumsuz yanıt geldi.

Dha DIŞ HABER - Kretschmann'dan Gülen cemaatine ait kuruluşların denetlenmesi isteğine 'ret'

Almanya'nın Baden Württemberg Eayalet Başbakanı Winfried Kretschmann'dan Türkiye'nin eyaletteki Fethullah Gülen hareketine ait kuruluşların denetlenmesi talebine olumsuz yanıt geldi. Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine konuşan Kretschmann, Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosluğu aracılığıyla eyaletteki Gülen cemaatine ait kuruluşların denetlenmesi için yaptığı başvuruyu yadırgadığını söyledi.

"Burada bizden hiçbir delil olmadan şüphe üzerine insanları takip etmemiz isteniyor" diyen Kretschmann, kendilerinin tam da bunu yapmayacağını belirtti.

"DARBE GİRİŞİMİNDE GÜLEN ETKİSİ GÖRMEDİM"

Darbe girişiminde Gülen hareketinin etkili olduğuna dair kanıt görmediğini ifade eden Kretschmann, Türkiye'nin bu isteğini Almanya üzerinde "nüfuz kurma çabası" olarak nitelendirdi.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de FAZ'e verdiği demeçte Türkiye'nin talebini eleştirdi. Özdemir,"Erdoğan'ın kolu Türkiye'de pek çok yere uzanabilir. Ancak, Erdoğan kolunu Stuttgart, Berlin ve başka bir yere uzatmasın" ifadelerini kullandı.

Kretschmann ve Özdemir, Türkiye'nin AB sürecinin dondurulması gerektiğini de savundu.

Almanya daha önce Türkiye'nin firari Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iade edilmesi yönündeki isteğine "Savcılar burada değil" yanıtını vermişti. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title