Haberler

Kreşlerde Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Altındağ Belediyesi tarafından açılan ve Altındağlı çocukların hizmetine sunulan kreşler yeni eğitim ve öğretim dönemine "merhaba" dedi.

Bugüne kadar ilçeye 11 anaokulu kazandıran ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devreden, Altındağ Belediyesi, belediyeye bağlı Aydınlıkevler ve Güneşevler kreşiyle de mahalle sakinlerinin yüzünü güldürüyor.

Alanında uzman eğitmenleri, geniş sınıfları, yenilenmiş mobilya ve oyuncakları ile 3, 4 ve 5 yaş grubu çocuklara hizmet veren kreşlere, veliler yoğun ilgi gösterdi. Altındağ Belediyesi kreşleri, önceki yıllarda olduğu gibi ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebileceği sıcak bir yuva olma özelliğini devam ettiriyor.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ"

Bu yıl ilk kez annelerinden ayrılıp kreşe başlayan miniklerin heyecanlı olduğu gözlenirken, önceki yıllardan deneyimli olanların mutlu ve özgüvenli oldukları gözlerden kaçmadı. Yeni eğitim ve öğretim dönemine "merhaba" diyen minikler, sevinç içinde sınıflarına koştu.

Okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini her fırsatta vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağlı çocukların daha aydınlık bir geleceğe kavuşması için çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

"Okul öncesi eğitim dönemi, bir milletin eğitim sürecinin başladığı en önemli dönemdir" diyen Başkan Tiryaki, Altındağ'ın her mahallesindeki çocuğun bu eğitimden faydalanmaya hakkı olduğunu söyledi.

TAM DONANIMLI VE GÜVENLİ BİR ORTAM

Aydınlıkevler ve Güneşevler Mahalleleri'nde hizmet veren, tam donanımlı 2 kreş ile okul öncesi çocuklarının eğitimlerine büyük katkı sunan Altındağ Belediyesi, miniklerin eğitimi için tüm imkanlarını seferber etti. Açıldıkları her 2 mahallede de büyük ilgi gören kreşler, Altındağlı çocukların kendilerine güvenen ve mutlu bireyler olmaları için faaliyet gösteriyor.

Kreşler, derslikleri, oyun salonları, fen laboratuarları, yemek salonları, kütüphane ve çocukların güvenli bir biçimde oynayabileceği bahçesi ve oyun alanları ile göz dolduruyor. 3, 4 ve 5 yaş grubu çocuklara hizmet veren ve tüm ayrıntıların çocuklar için düşünüldüğü, toplamda 250 minik öğrencinin devam ettiği kreşlerde, eğitim programları da uygulanmaya başlandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title