Haberler

Kremlin: Erdoğan ve Putin Paris'te Görüşmeyecek

Güncelleme:

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "görüşmeyi planlamadığını" açıkladı.

Kremlin, Paris'te bugün başlayan Dünya İklim Zirvesi'nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

"GÖRÜŞME OLMAYACAK"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Rus lider Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paris'te görüşme yapıp yapmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Erdoğan ile görüşme yapılması planlanmıyor. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Görüşme olmayacak. (Putin'in) takviminde (Erdoğan ile) herhangi bir temas yer almıyor."

OBAMA İLE GÖRÜŞEBİLİR

Öte yandan Peskov, Putin'in Paris'te ABD Başkanı Barack Obama ile planlanmamış formatta görüşme yapması ihtimalini yok saymadıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov da Putin'in Paris'te planlanmamış görüşmeler yapabileceğini söyledi. Uşakov'un açıklamalarına göre, Putin'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşmeye AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker de katılabilir.

ERDOĞAN 'KONUŞALIM VE SORUNU ÇÖZELİM' DEMİŞTİ

Su-24 uçağının düşürülmesi sonrası Türk-Rus ilişkilerinin onarılması amacıyla Paris'te Rusya lideri Putin ile görüşmek istediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü Balıkesir'de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaşanan hadiseden üzgünüz ama temenni ederiz bundan sonra böyle bir şey olmaz. İhlallerin devam etmesinin dostlukla misafirlikle, iyi niyetle bir ilgisi yoktur. Mücadelemizi diplomatik kanallarla sürdürmekte kararlıyız. Rusya ile aramızda baş gösteren meselenin büyümesi, bizleri geleceğe yönelik üzücü sonuçlar doğurmasın istiyoruz, tarafların özenli bir yaklaşım sürdürmesini istiyoruz. Rusya'ya diyoruz ki, gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü Paris'te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir."

KREMLİN "ÖZÜR YOKSA GÖRÜŞME DE YOK" DEMİŞTİ

Bundan önce de Kremlin tarafından görüşmenin ancak Türkiye özür dilerse gerçekleşeceği belirtilerek, "Türkiye özür dilemeye hazır değilse, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme talebini reddediyoruz" denilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Vladimir Putin Paris Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (153)

UMUDUMUZ PUTİN:

PUTİNDEN AÇIKLAMA ONA ÜLKEYİ TERK ETTİRECEĞİM TÜK HALKI BANA SONSUZA KADAR MİNNETAR KALACAKTIR EMİNİM

15
16
yanıtYanıtla
AKP:

YİNE DİK DURAMADIK YOLVARDIKCA YALVARDIK DAHA ÇOK YALVARACAĞIZ BELLİKİ

16
12
yanıtYanıtla
SELCUK KOYUNCU:

SEN KIM OLUYONDA PUTIN GIBI LIDERDEN RANDEVÜ ISTERSIN SENIN DÜDÜGÜN ANCAK TÜRKIYE´DE ÖTER , ANTALYA´DA BILE OBAMANIN YANINDA SAP GIBI DIKELIYORDUN OAMANIN ELINI SIKANLAR SENI ES GECTILER

13
14
yanıtYanıtla
hayin akp koyunlari:

Ya Siz akpliler akttroller(cogunuz) yalanci korkak hain terbiyesiz ve ahlaksızsınız!! Sizler değil eski osmanlıyı diriltme köy bile yönetemezsiniz pis hayinler koyunlar

13
14
yanıtYanıtla
Vatansever Kürk:

Söyleyen haine bak hele Koskoca Türkiyeyi 15 senedir babalar gibi Ak parti yönetiyor, Akparti aklini almis senin..

yanıt3
yanıt1
ahmet deli:

Dunya reisle konuşuyor putin konussa ne olur konuşmazsa ne olur.

12
13
yanıtYanıtla
Hakıkat:

Bu kadar insan kendini küçültmez. Görüşmek için neden bu kadar yalvarılıyor.

16
8
yanıtYanıtla
EIT:

putin türkiyeye garez tüm karsitlari ve düsmanlariyla bir araya geliyor top yekün hucum ediyorlar rus halkida putinde dim dik karsi duruyorlar iste size milliyetcilik iste size birlik iste size beraberlik, rusyada putini sevenler cok az ama böyle zamanda tek vucutlar ya siz müslüman gecinen pabucumun müslümanlari sizin hicmi onurunuz gururunuz yok, söz konusu vatan ve cumhurbaskanimiz olunca bizler kafirden daha onurlu ve gururlu olmaliyiz ister hakli isterse haksiz olsun. yaziklar olsun size

13
11
yanıtYanıtla
...:

randevu almak için bir ağlamadığı kaldı öyle muhtarları toplayarak kabadayılık taslıyordun he

18
6
yanıtYanıtla
ŞARKLI ŞAKİR:

PUTİN İ BOŞ VER İÇİMİZDEKİ HDP LEŞ KARGALARINA BAK.

5
19
yanıtYanıtla
Tüm 153 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title