Haberler

Krem ile yüz gençleşmez, lazer ile burun küçülmez

Güncelleme:

Günümüzde artık, tüm dünyada milyonlarca insan daha güzel, daha çekici ve daha sempatik görünebilmek adına estetik cerrahların kapısını aşındırmakta.

Tüm dünyada başlayan 'Selfie' akımı ile beraber insanlar yaptıkları yakın çekim nedeniyle yüz estetiği popülerliği ve bilinirliği de artmış oldu. Birçok insan çektikleri fotoğraflardaki kusurları kameralarındaki filtreler aracılığıyla örtbas etmeye çalışırken, büyük bir kısmı ise daha gerçekçi davranıp estetik cerrahlara başvurmaktadır.

Erkek ve kadınlarda yüz bölgesi açısından iki farklı bakış açısı bulunmakta. Genç ve orta yaş grubu ele alındığında erkeklerde en büyük estetik problem kellik ve burundaki şekil bozukluğu iken, kadınlarda ise ilk sırayı , ikinci sırayı ise yüzdeki kırışıklıklar ve çizgiler almakta. 40 yaş üstü gruba bakıldığında ise hem erkeklerde hem de kadınlarda ilk sırayı yüz gençleştirme ve güzelleştirme isteği almaktadır. Tüm bu uygulamalara rakamsal bakıldığından çok yapılan estetik uygulama ağırlıklı olarak erkeklerde olmak üzere saç ekimi işlemidir.

'Kellik özgüvene zarar verir'

Erkeklerin çoğunluğu yaşadıkları saç dökülmesiyle beraber sadece saçlarını kaybetmekle kalmaz, aynı zamanda da özgüvenlerini kaybeder. Bu özgüven kaybı da beraberinde kişinin iş, sosyal yaşam, evlilik ve hatta cinsel yaşamlarına dahi olumsuz yönde etki eder. Günümüzde maalesef hemen her konuda olduğu gibi kellik konusunda da bazı insanların bu eksiklikleri bu alanda çok etkili olduğu iddia edilen kremler, ilaçlar, spreyler ve hatta saç çıkarıcı aşı adı altında yanlış yönlendirilmelerle suiistimal edilmektedir. Kişi hem maddi hem de manevi yönden sömürülebilmektedir. Saçları dökülen ve kellik problemi yaşayan bir insanda en etkili, gerçekçi ve bilimsel çözümün saç ekimidir, ama unutulmamalıdır kiher yerde yaptırılabilecek bir uygulama değildir.

'İnsanların duyguları sömürülüyor'

Ülkemizde Saç ekimi merkezi adı altında faaliyet gösteren yüzlerce merkez bulunmasına rağmen bunları çoğu ne ulusal standartlar, ne uluslararası standartlara, ne de T.C. Sağlık Bakanlığı mevzuatlarına uygun değildir. Bu yasa dışı işletmeler sonuçta milyonlarca insanı ilgilendiren bu konuyu bir rant kaynağı olarak görmektedir. Bazı uyanık iş adamları ve işletmeciler, özellikle de sosyal medya aracılığıyla gerçek dışı vaatlerle insanların duygularını sömürmekte. Sağlık çalışanı olmayan bu kişiler saç ekimi merkezi adıyla web sayfaları ve iş yerleri açmak suretiyle halkı yanıltıyorlar. ' 10 binli graft sayıları ve 'Garanti veriyoruz' gibi hiçbir geçerliliği ve bilimsel yönü olmayan vaatlerle insanlar aldatılıyor. Hatta bu konuda daha da ileri giden bazı uyanık iş adamları halk arasından tanınan marka hastanelerin bile içerisinde yer kiralayıp, saç ekimi uygulaması yapabilmektedir. Tıbbi bilgisi olmayan insanlar tarafından yapılan bir saç ekimi işlemi ciddi sağlık problemlerine yol açabilmekte, AIDS ve Hepatit gibi tedavisi, telafisi dahi mümkün olmayan son derece bulaşıcı ve tehlikeli hastalıklara neden olabilmektedir.

'Saç ekiminde izlenmesi gereken yol nedir?'

Saç ekimi uygulamasını yaptırmayı düşünen kişi öncelikle güvenebileceği, saç ekimi konusunda yeterli tecrübe ve deneyimi olan bir plastik cerrahi uzmanına başvurmalıdır. Daha sonra ise saç ekimi yaptıracağı merkezin mutlaka uluslararası standartlara uygun, T.C. Sağlık Bakanlığından onaylı bir sağlık kuruluşu olmasına özen göstermelidir. Kişi saç ekimi konusunda seçmiş olduğu plastik cerrah tarafından operasyon konusunda bilgilendirilmeli ve kafasındaki tüm sorular cevaplandırılmalıdır. Standartlara uygun ortamlarda ve deneyimli bir ekipçe yapılan bir saç ekimi operasyonukelliğin derecesine göre 2 ila 9 saat süren rahat, konforlu, ağrısız ve riski yok denebilecek kadar az, başarılı bir uygulamadır. Üstelik memnuniyet oranı da yüzde 90'ların üzerinde seyretmektedir.

'Saç Ekimi ruhsal restorasyon da yapar'

Saç Ekimi ile yaşanan 3 ila 10 yaş arası gençleşme insanların özgüvenlerini büyük oranda arttırır. Yani saç ekimi sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal restorasyon da yapar.

Erkeklerde saç ekimi sonrasında en çok tercih edilen bir diğer estetik operasyon da burun estetiğidir ve genelde ikisi birlikte kombine edilir.

'Yüz güzelliğini en çok etkileyen organ burundur'

Kadın ya da erkeklerde yüz güzelliğini en çok etkileyen organ burundur. Tüm insanların kendi yüz yapısına, karakterine uygun ve kendine özel bir burun yapısı vardır ve olmasına karşın bazen normalden büyük, normalden uzun, normalden geniş, kemerli, düşük, eğri, deforme ve ya bunların kombinasyonu şeklinde şekil problemleri olan burunlar da vardır. Bu şekil bozukluğuna sahip burunlar, normalde çok güzel, çok orantılı ve çekici bir yüzü çirkin gösterebilir. Çünkü burundaki bu şekil bozukluğu yüzün güzelliğini bozup, gölgeler, tıpkı beyaz bir masa örtüsü üzerindeki kahve lekesi gibi.

'Körlüğe dahi neden olabilir'

Günümüzde maalesef burun estetiğini estetik cerrahlar dışında farklı branşlardan doktor ve hatta doktor olmayan estetisyenler, güzellik uzmanları bile yapabilmekte ve bu durum da doğal olarak beraberinde birçok tehlikeyi getirmektedir. Buruna enjekte edilen içeriğinde ne olduğu bile belli olmayan bazı maddeler çok ciddi, telafisi mümkün olmayan şekil bozukluklarına yol açtığı gibi körlüğe dahi neden olabilmektedir.

'İnsanlar yanlış yönlendiriliyor'

Günümüzde özellikle de sosyal medya aracılığıyla plastik cerrahi uzmanlarının önerdiği tedaviler dışında gerçek dışı ve hiçbir etkisi olmayan uygulamalar hakkında çok sayıda yazı, reklam ve görseller yayınlanıp, insanlar yanlış yönlendirilmektedir. Burnunuzu ve kendinizi riske atmak istemiyorsanız sokaktan yada internet ortamından temin ettiğiniz hiçbir ürün ile burnunuza müdahale etmeyin, ettirmeyin. Çünkü aksi takdirde daha sonra plastik cerrahlar tarafından yapılabilecek uygulamalar dahi zorlaşabilir.

'Burun Estetiğinde izlemesi gereken yol nedir?'

Burnundan şekilden memnun olmayan kişi öncelikle bu konuda deneyimli bir plastik cerrahi uzmanını araştırıp, bulmalı ve doktorundan konu hakkında kafasındaki tüm soruların cevaplarını almalı. Aldığı cevaplardan tatmin olduktan sonra ise operasyona karar verip, planlamayı plastik cerrahınızla yapabilirsiniz. Burun estetiğinde her doktorun yöntemi, yaklaşımı ve tarzı diğerinden farklı olabileceğinden kendinize en uygun yaklaşım ve tarz sahibi doktor bulmalısınız. Güzel ve doğru bir şekilde yapılan burun estetiği operasyonu, yüzünüzün görünümünü en çok değiştiren, yüzünüze en çok pozitiflik katıp, özgüveninizi en çok arttıran operasyonlardan biridir.

Belli bir yaş grubunun üzerine çıkıldığında yüzde burun dışındaki diğer bölgelerde meydana gelen sarkmalar, gevşemeler ve diğer yaşlanma emareleri yüzün estetik görüntüsünü, çekiciliğini ve güzelliğini olumsuz etkilediğinden bu noktada da devreye Yüz Gençleştirme Operasyonları ve Uygulamaları girer.

'Güzelleşeyim derken çirkinleşebilirsiniz'

Maalesef artık insanların yaşlanma duyguları başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada 'Şu kremle 5 yaş gençleşin, şu tozla 10 yaş gençleşin, şu masajla gençliğinize geri dönün' gibi tamamen bilimdışı, gerçekdışı söylemlerle suistimal edilmekte. Bu tip söylemlerle yapılan aldatıcı, yanıltıcı yöntemler güzelleşmek bir yana, çirkinleşmenize, var olan mevcut güzelliğinizi bile kaybetmenize neden olabilir. Yüzünüzdeki yaşlanma emarelerinden rahatsızlık duyuyorsanız yapmanız gereken en doğru yaklaşım Estetik, Plastik Cerrahlara müracaat etmek olmalıdır.

Gençleşme amacı ile günümüzde en çok tercih edilen uygulamalardan ilki, tamoperasyonu gibi cerrahi yöntemlerle yapılan operasyonlarken, ikincisi ise Botox, Dolgu ve Lazer Tedavileri gibi ameliyat dışı estetik uygulamalardır. Ayrıca tüm bu uygulamaların mutlaka bir estetik cerrahi merkezlerinde yapılması çok önemlidir.

'Yaşlanma ile kişi kendini değersiz, hatta çirkin hisseder'

Kadın ve erkek gençlik dönemindeki güzel ve çekici bir yüzünde yaşlanma emarelerini görmeye başladığında kendini değersiz ve hatta çirkin hisseder. Bu da beraberinde bireyin özgüvenini etkileyip, yaşantısının her kademesinde yetmezlik hissetmesine neden olur. Eski güzelliğini yitiren, özgüvenini kaybeden, kadın ya da erkek başka arayışlar içerisine girebilmekte, hatta zaman zaman evliliklerini dahi sonlandırabilmektedir. İşte tam da bu noktada devreye estetik cerrahi girer.

'70-75 yaşındaki bir insan 40'lı yaşlarına dönebilir'

Günümüzde artık Estetik Plastik Cerrahların yüz gençleştirme konusundaki tecrübe ve deneyimlerinin artmasıyla beraber yüz gençleştirme ameliyatlarında artış yaşanmıştır. 70-75 yaşındaki bir insana aynı anda yapılacak kaş kaldırma, göz kapakları yenileme, yanakların eski sıkılık ve gerginliğine getirilmesi, yüzdeki çizgilerin yok edilmesi, dudakların biçimlendirilmesi, boyun bölgesinde sıkılaştırma gençleştirme ve burunda yapılacak olan şekillendirme ile neredeyse 40'lı yaşlara tekrar dönebilmektedir. Yüzde yapılan düzeltme aynı zamanda kişinin özgüvenini ve psikolojisini de düzeltmeye katkı sağlar. Yüz gençleştirme operasyonlarını genellikle 40 yaş üstündeki boşanmış erkek ve kadınlarda tercih etmekte. Boşanma ile beraber bu insanlar hayatlarının ve yaşlarının getirdiği değişiklikleri silip, yeni bir hayata yeni bir yüzle başlama arzusu hissederler.

'Yüz Gençleştirmede izlemesi gereken yol nedir?'

Eğer siz de 40 yaş üstündeyseniz, yüzünüzde sarkmalar oluşmaya başladıysa, kaşlarınız düştüyse, göz kapaklarınız torbalanıp sarktıysa, boynunuzda çizgiler ve sarkmalar meydana geldiyse, gıdı bölgenizde torbalanmalar, sarkmalar oluştuysa ve burnunuzun ucunda düşme, gevşeme oluştuysa ve bu durum sizin psikolojinizi kötü yönde etkiliyorsa artık siz, yüz gençleştirme düşünen birisiniz demektir.

Bu konuda yapılacak olan ilk şey bu konuda tecrübesi olan bir Plastik Cerrahi uzmanına ulaşıp, konu hakkında detaylı bir görüşme yapmak olmalıdır. Operasyonla ilgili tüm detay ve ihtimalleri doktorunuzla konuştuktan sonra tatmin olduysanız artık operasyon yaptırmaya karar verebilirsiniz. İyi yapılan bir yüz gençleştirme operasyonundan alacağınız olumlu katkıyı başka hiç bir yolla elde edemezsiniz. Sonuçları yönünden bakıldığında sizi en çok mutlu edecek uygulamalardan biri olan Yüz gençleştirme operasyonu, aynı zamanda da Estetik Plastik Cerrahinin en kompleks, en çok bilgi ve deneyim gerektiren uygulamalarından biridir. Bu nedenle de doğru doktoru bulduğunuza emin olmalısınız.

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı

Doç.Dr. Hayati Akbaş

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title