Haberler

Kredi Kartında Taksit Sınırlaması

Güncelleme:

Edirne Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Kalkan uygulamanın çok kalıcı olacağını düşünmediklerini söyledi.

Edirne Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İsmail Kalkan, 1 Şubat'ta başlayacak kredi kartında taksit sınırlaması uygulamasının kalıcı olacağını düşünmediklerini söyledi.

Kalkan, yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin 1 Şubat'tan sonra başlayacak uygulamanın, durgun olan işlerini daha da durgunlaştıracağını savundu.

Uygulamanın kuyumcu, telefon satıcısı ve benzeri birçok esnafı etkileyebileceğini aktaran Kalkan, "Kredi kartı kullanmayı bilmeyen birçok vatandaşımız var. Bu uygulama daha çok kredi kartı kullanımında işin çivisini çıkartanlara yönelik gibi görülüyor ancak bu uygulamanı çok kalıcı olacağını düşünmüyoruz" diye konuşu.

Kalkan, yönetmeliğin yansımalarını 1 Şubat'tan sonra göreceklerini vurguladı.

Cep telefonu distribütörü Atalay Kılıç da uygulamayı yanlış bulduğunu söyledi. Mağaza giderleri ve yanında çalıştırdığı satış görevlilerinin maaşlarını, telefon satımından elde edilen gelirle karşıladığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu uygulamanın devam etmesi durumunda bayağı bir mağazanın kapanacağını düşünüyorum. İnsanların alım gücü belli. Kimse çıkarıp da bin 500 ya da 2 bin lira verip cep telefonunu peşin alamaz, almaz. Bu durum sektörü bayağı darbeler gibi görünüyor. Yetkililer bu konuya çözüm bulmalı diye düşünüyorum."

Yönetmelik

"Banka kartları ve kredi kartları" hakkındaki yönetmelikte yapılan değişiklikle 1 Şubat'tan itibaren kredi kartları taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamayacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

çınar naimcnkarluklu@gmail.com:

ülke ekonomisinin çökertmeğe çalışmak için getirilen bir uygulama ne zamanki her sey rayına oturuyor densene birileri çıkıp bozuyor gelme oyuna türkiye

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title