Haberler

Kredi Kartına Taksitin Arttırılması İçin Çalışma Yapılıyor

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kredi kartı taksit sınırlandırmasının gevşetilmesiyle ilgili BDDK'nın iç çalışma yaptığını belirtti.

Yılmaz, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cevdet Yılmaz, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartına taksit ve kredilere vade sınırlamasının gevşetilmesi yönündeki çalışması hakkında soruyu yanıtlarken, bu konuda tüketim ile yatırım arasında denge hedeflediklerini söyledi.

TAKSİTLİ SATIŞLARIN GERİ GELMESİ İÇİN ÇALIŞMA

Makro politikaları bu çerçevede şekillendirdiklerini anlatan Yılmaz, "Bu konularla ilgili BDDK bir iç çalışma yapıyor. Ancak bizim bir Finansal İstikrar Komitemiz var, bu konular bu komiteye gelir ve burada artı ve eksileri ile değerlendirilir. Şu anda bu konuda verilmiş bir kararımız yok." diye konuştu.

"KASIM SONRASI SÜREÇ ORTA VADE İÇİN BELİRLEYİCİ OLACAK"

Fitch'in gelecek hafta yapacağı Türkiye değerlendirmesine ilişkin Yılmaz, bu konuda kesin bir şey söylemenin mümkün olmayacağını kaydetti. Yılmaz, bu konuda fazla bir değişiklik olmayacağını tahmin ettiğini ifade ederek, "Türkiye hakkında kasım sonrası ve OVP perspektifinin görüldüğü ortamda yapılan değerlendirmelerin daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Şu anda bir siyasi geçiş sürecindeyiz, kasımdan sonra yeni oluşacak siyasi yapı ve bunun ortaya koyacağı politikalar orta vade için daha belirleyici olacaktır." şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

BDDK kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısını 1 Ocak 2014'ten itibaren 9 ayla sınırlandırdı. Telekomünikasyon, gıda ve akaryakıtta taksit uygulamasını kaldırdı. Altın için de kalkan taksit, uygulamanın başlamasından 10 ay sonra geri geldi. Tüketiciler kredi kartına 4 taksit ile altın alabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

cep telefonu:

Bu Haberle İlgili Yorumuncep telefonuna taksit yasağı getirildi ama . gsm şebekeleri 1000 liralık telefonu 1599 satıyorlar 24 ay vadeli üzerine vade koyuyorlar resmen vatandaşın başı tutuldu. süper soygun . bu tür olayları hiç mi takip edenler yok. iktidarı veya muhalefeti . insan akıl sağlığını oynatacak yazıklar olsun. haksız kazanç elde edenler haram olsun. uzu Yazın

18
0
yanıtYanıtla
PATRİOTMobil-IOS:

Yapın yapın iyi olur. Yoksa millet tefecilerin elinde kalacak

8
4
yanıtYanıtla
!Mobil-IOS:

Bu taksit sınırlaması olayını hiç anlamamışımdır vatandaşa fayda sağlıcaklarına zarar yapıyorlar.

7
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazına:

şimdimi aklınıza geldi krize girdikten sonramı 3 kere askeri ücret ödeyen kartı kapatıyorsunuz

6
0
yanıtYanıtla
Hakkı:

Tüketici Kredilerini yeniden 60 ay ile sınırlandırmak vatandaşı biraz rahatlatacaktır.

5
0
yanıtYanıtla
a.:

Iyi bi çalışma

0
3
yanıtYanıtla
F:

UZUN VADEDE MİLLETE BORÇ ÖDEME SEÇENEĞİ SUNULMALI BENCE, SONUÇTA FAİZİNİ ALIYORSUN

2
0
yanıtYanıtla
ORASI YOZGATIN NERESİ:

ULAM NASIL BİR TOPLUM OLMUŞUZ VAY BE MİLLET KAFAYI BİTİRMİŞ

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title