Haberler

Kredi Kartı Dolandırıcıları Bu Kez Muhabiri Hedef Aldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dolandırıcılar bu kez kredi kartını kopyaladıkları bir muhabiri dolandırdı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dolandırıcılar bu kez kredi kartını kopyaladıkları bir muhabiri dolandırdı.

Edinilen bilgilere göre, ilçede yerel bir gazetede muhabirlik yapan Mevlüt Bayraktar kredi kartı dolandırıcılarının hedefi oldu. Kredi kartını kullandığını bankadan gelen telefonla öğrenen ve neye uğradığını şaşıran Bayraktar, dolandırıldığını öğrendi. Kredi kartıyla bir alışveriş sitesinden kendisinden habersiz 3 bin 500 liralık bir telefon alınan Mevlüt Bayraktar, kendisini arayan bankanın müşteri hizmetleri yetkilisine böyle bir alışeriş yapmadığını söyleyerek, alışverişin iptal edilmesini istedi. Soluğu kredi kartını kullandığı bankada alan Bayraktar, hesap özetini kontrol ettiğinde önceki aylarda da kartın kullanıldığını fark etti. Bankada kartı iptal ettiren Bayraktar daha sonra Siverek Adliyesine giderek dolandırıcılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Mevlüt Bayraktar, bankadan gelen telefonla dolandırıldığını fark ettiğini söyleyerek, "Bankadan kartımdan 3 bin 500 liralık bir alışveriş yapıldığı söylendi. Bu alışverişi benim yapıp yapmadığımı sordu banka. Benim haberim yoktu bu 3 bin 500 liralık alışverişin yapıldığından. Ben de böyle bir alışverişimin olmadığını söyledim. Bana alışverişin büyük bir internet sitesinden yapıldığı söylendi. Oradan yapılmıştı alışveriş ama ödemesi henüz yapılmamıştı. Banka direk bu ödemeyi durdurdu ve ödemeyi bana iade ettiler" dedi.

Kartının kopyalandığından ve küçük ödemelerin yapıldığından da habersiz olduğunu belirten Bayraktar, "Kredi kartım için otomatik ödeme talimatı verdiğimden dolayı ekstrelerime doğru düzgün bakmıyordum. Kartımın kopyalandığından haberim bile yoktu. Bu büyük meblağda alışverişin yapılmasından haberdar olduktan sonra kartımın kopyalandığını öğrendim. Birazdan suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Kredi kartı kullanıcılarına uyarıda bulunan Bayraktar, ekstrelere düzenli olarak bakılması gerektiğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Ben otomatik ödeme talimatı vermiştim, bakmıyordum. Küçük ödemeler yapılmış ve bunlardan haberim yoktu. O yüzden mutlaka ekstrelere bakıp harcamalarını kontrol etsinler."

Bankanın, telefon alışverişinde kullanılan 3 bin 500 liranın iadesinin sağladığını söyleyen Mevlüt Bayraktar, küçük ödemelerin toplamı olan yaklaşık 600 liranın ise ödemesinin henüz sağlanmadığını belirtti. Kartını kopyalayanların bulunmasını isteyen Bayraktar, olayın takipçisi olacağını ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title