Haberler

Kredi Kartı Borcunu Ödemeyen Yüz Binlerce Kişi İçin Yasal İşlem Başladı

Güncelleme:

Yılın ilk 6 ayında, bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 arttı. Bu kişiler yasal takipte bulunuyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, "negatif nitelikli bireysel kredi ve kredi kartı"yla ilgili 2015 yılı haziran ve ilk 6 aylık sonuçları dün açıkladı. Tüketicinin ekonomik durumunu gösteren önemli verilerden olan bu sonuçlar, borç ödemelerinde yaşanan sıkıntıları ortaya koyuyor.

HAZİRANDA YÜZDE 31 GERİLEDİ

Haziran 2015'te, bireysel kredi borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artarak 77 bin 546 kişi oldu. Kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı ise 2014'ün aynı ayına göre yüzde 31,2 azalarak 107 bin 322 kişiye indi. Her iki tür borcunu ödeyemeyenlerin sayısı da yüzde 21 düşüşle 158 bin 629 kişi oldu.

YÜZDE 11,2'LİK ARTIŞ OLDU

Yılın ilk 6 ayında ise bireysel kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 artarak 372 bin 550 kişi oldu. Kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı da yüzde 3,2 artışla 553 bin 683 kişiye çıktı. Her iki tür borcunu ödeyemeyenlerin sayısı ise yüzde 5,9 artışla 733 bin 986 kişiye ulaştı.

2.5 MİLYONU AŞTI

Ayrıca, açıklanan verilere göre geçmiş yıllar da dikkate alındığında, 1 milyon 863 bini kredi kartı olmak üzere 2 milyon 547 bin kişinin bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takipte olduğu görülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (91)

Adalet:

Hakkımı hiç bir siyasetçiye helal etmiyorum Allah onlarıda bir Gün Asgari Ücrete muhtaç etsin ki evine ekmek alamamanın ne olduğunu anlasınlar. Hangi Adaletten söz ediyorlar. Bu mu çocuklarıma ekmek alamıyorum ödediğim vergilerle maaşlarını alıyorlar Haram olsun inşallah

46
0
yanıtYanıtla
Osmanlı Torunu:

2023 hedefi gerçeklesirse kimsenin kredi kartı borcu kalmayacak.

8
32
yanıtYanıtla
Burhan b:

Niye 2023 de tayyip mi ödeyecek senin borcunu.neyin kafasını yaşıyorsunuz?

yanıt31
yanıt3
tokatli:

sanirim 2023 de daha cok akil hastaliklari tedavi merkezlerine ve hastahanelerine ihtiyacimiz olacak.

yanıt2
yanıt0
osman:

senmi ödücen

yanıt0
yanıt0
AVRUPALI:

Parayi harcarken iyi ama ödemeye gelince yan çevir, olmaz öyle, eşlek gibi ödenecek o borç.

20
17
yanıtYanıtla
HAKAN:

EN AZ ÜÇ ÇOCUK..MİLLET PARA KAZANMAK İÇİN DEĞİL ,ÖLMEMEK İÇİN ÇALIŞIYOR,BİRİLERİ ÇIKMIŞ ZIRT BIRT MİLLETLE DALGA GEÇER GİBİ EN AZ ÜÇ ÇOCUK YAP DİYOR.

30
7
yanıtYanıtla
YEŞİL KART:

GÜNDE 20 KERE ARIYORLAR GEL DİYORUM GELMİYORLAR YEŞİL KARTIM VAR BANA BİLE 5 MİLYAR KREDİ KARTI 10000 TL KREDİ VERDİLER ŞİMDİ AVUKATLIGIZ 2 SENEDİR GELECEKLER MSJ CEKİYORLAR EVİNİZE ARABANIZA HACİZ İŞLEMLERİ BAŞLADI DİYORLAR HANGİ ARABA HANGİ EV :)

31
2
yanıtYanıtla
:

BENDENSİN HACI ??????

yanıt1
yanıt0
kart bizim:

Ayagini yorganina gore uzatacn suc kredi kartini ödemeyi bilmeyen mallarda

10
23
yanıtYanıtla
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title