Haberler

Kredi Kartı Borçlarına Af Formülü

Güncelleme:

CHP yönetimi on binlerce insanın borcunu ödeyemediği için batağa saplandığı, aile facialarının yaşandığı kredi kartları sorununa çözüm için "af" formülü üzerinde çalışıyor.

"Demokrasi, medya özgürlüğü entellektüellerin ilgi alanında, vatandaşın ilgisini çekmiyor" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel seçim stratejsinin ana eksenini "yoksullukla mücadele"ye dönük ekonomi politikaları oluşturacak. CHP yönetiminin "sır" gibi sakladığı projenin en büyük ayağını ise "kredi kartlı borçlarına af" oluşturacak.

ÖNCELİK EKONOMİ OLDU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerine dönük bazı kesimlerden gelen kampanyanın ana eksenine "özgürlük söylemi"ni oturtması yönündeki önerilere karşın, önceliğini ekonomi olarak belirledi. Bu kapsamda öncelikle Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde çıkış yapmasını sağlayan, ancak "kamuoyuna yeterince anlatamadık" diye yakındığı "aile sigortası" projesi yeniden revize edilecek. CHP Lideri'nin "vaat çantası"nda, emeklilere dönük ise iki dini bayramda birer "ikramiye" verilmesi bulunacak.

PROJENİN AYRINTILARI GİZLENİYOR

Sır gibi saklanıyor Ancak CHP Lideri'nin seçim meydanlarındaki en büyük kozu ise hemen her ailede en az bir bireyde bulunan ve birçok aileyi de "borçları"yla yıkan "kredi kartları" olacak. Bu kapsamda kredi kartı borçlularına "af" getirilmesine dönük proje üzerinde çalışılıyor. CHP yönetimi, projeyi siyasi rakiplerinin "kopyalamamaması" için sır gibi saklıyor. Henüz ayrıntıları netleşmemekle birlikte, borç silme tüm kesimleri değil, belli gelir grubu ve borç limitini kapsayacak ve hangi kaynaktan karşılanacağı da projede anlatılacak. Projenin ne zaman kamuoyuna açıklanacağını da parti yönetimi daha sonra belirleyecek.

5.8 MİLYAR LİRALIK BORÇ VAR

Kredi kartı borçlarının 5.8 milyar liraya yaklaştığı Türkiye'de, bankaların kullandırdığı kredi kartı sayısı ise 57 milyon 7 bine çıktı. Merkez Bankası verilerine göre bankalarda takibe giren kredi kartı borcu 20 Şubat haftasında 5 milyar 795 milyon 446 bin liraya ulaştı. Mevduat bankalarında tasfiye olunacak kredi kartı borçları yüzde 10.39 artışla 5 milyar 646 milyon 661 bin liraya çıkarken, katılım bankalarında yüzde 9.34 azalışla 148 milyon 785 bin lira oldu. Bankacılık sektöründe Aralık 2014 itibariyle 32 mevduat, 13 kalkınma ve yatırım, dört de katılım bankası olmak üzere toplam 49 banka bulunuyor. Bu bankaların üçü kamu, 10 tanesi özel, 19 tanesi de yabancı sermayeli. (Kaynak:Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Memur Alışveriş Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (65)

KIYIMSIZ SABRİ AGA:

CHP Yİ TEBRİK EDERİM. BU DEVLET DAGDAKİNİ BAĞDAKİNİ SOMALİ IRAK SURİYE BOSNA HERSEK AFGANİSTAN VS. VERGİ AFFI TRF CEZASI AFFI HEPSİNE ÇÖZÜM BULUYOR, SURİYELİYE GÖÇMENE 800-900 TL LİK HARCAMA KARTI VERİYOR, BUNLARIN TOPLAMI NE TUTAR BİR HESAPLAYIN, YURT DIŞINA YAPTIRILAN CAMİ OKUL YOL KÖPRÜ CABASI. . BİR TEK KREDİ KARTINAMI GELİNCE PAMUK ELLER CEBLERİNDEN ÇIKMIYOR. VALLA CHP BUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİNİ İSPATLASIN OYUM ONLARA. AKP LİLER NEREDE MENFAAT GELİR VARSA ORAYA AKIYORSA BİZDE BİZİM YANIMIZDA OLANLARIN YANINDA OLCAUUUK. BU HADAR SÖYLEYEM BEN.

24
1
yanıtYanıtla
sinanmobilWeb@haberler.com:

Vatandaş banka borçlarından intihar durumuna geldi

12
12
yanıtYanıtla
AhmaklarMobil-IOS:

Ayranınız yoksa içmeye kullanmayacaksınız kart gençler

3
13
yanıtYanıtla
ÖkkeşMobil-IOS:

Yav he he bilmesek inanacağız ha at bol kesede kamal

5
10
yanıtYanıtla
kadir turna:

oyum kılıçdarogluna

10
5
yanıtYanıtla
/\:

İyiymiş ya. Tam da amfi alacaktım. Alıp faturayı CHP''ye yollarım.

4
9
yanıtYanıtla
muratmobilWeb@haberler.com:

Yine bankalari batiracaklar diyen arkadas chp en son 70 lerde iktidardi hangi bankayi batirdi cehaletin boyleside olmaz parti yillardir iktidar olamamis yinede herseyin sorumlulugu onlara yukleniyor bir 4 yil deneyin hele

12
1
yanıtYanıtla
koyun:

SGK İŞSİZ İNSANDAN PARA İSTERSE HÜKÜMETİN SONU GELMİŞ DEMEKTİR BU ZULÜM BİTER İNŞALLAH BUNLARDA ALLAH KORKUSU KALMAMIŞ DİN İMAN PARA OLMUŞ.

10
2
yanıtYanıtla
mustafa taşmobilWeb@haberler.com:

geçen seçimlerde benzini de 1 tl yapıyor herkeze 500tl para veriyordu sen kimin parasını dagıtıyon kılıçtaroğlu harcarken patraları banamı sordular af fı akp çıkardı zaten parası olmayandan hiçbirşey alamıyor bankalar hapisyok oturdugun evi alamıyorlar icra yok emekli maaşına dokunamıyorlar af çoktan çıkmış zaten

3
9
yanıtYanıtla
OğuzboyuMobil-IOS:

Vatandaşın bankaya olan borcunu af edecekmiş, samsık mı ne , ne karışıyorsa bankaya olan alacağına

2
9
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title