Haberler

Kravat Yakarak Tek Tip Kıyafet Uygulamasını Protesto Ettiler

Pendik Sosyal Güvenlik Merkezi'nde çalışırken, kıyafet yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle SGK İl Müdürlüğü tarafından işyeri değişikliği yapıldığı ileri sürülen Arif Göbel için Büro Emekçileri Sendikası (BES) protesto eylemi düzenledi.

Pendik Sosyal Güvenlik Merkezi'nde çalışırken, kıyafet yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle SGK İl Müdürlüğü tarafından işyeri değişikliği yapıldığı ileri sürülen Arif Göbel için Büro Emekçileri Sendikası (BES) protesto eylemi düzenledi.

BES üyeleri Pendik SGM önündeki eylemde kravat yaktı.

Haber-Kamera Naci YÖNER İstanbul DHA

Pendik Sosyal Güvenlik Merkezi'nde çalışırken, kıyafet yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle SGK İl Müdürlüğü tarafından işyeri değişikliği yapıldığı ileri sürülen Arif Göbel için Büro Emekçileri Sendikası (BES) protesto eylemi düzenledi. BES üyeleri Pendik SGM önündeki eylemde kravat yaktı.

Pendik SGM önünde saat 14.00 sıralarında toplanan BES üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak, tek tip kıyafet uygulamasını protesto etti. Baskılar, sürgünler bizi yıldıramaz, Sürgünler geri alınsın ve Özgür yaşamı savunuyoruz yazılı pankartlar açılarak çeşitli sloganın atıldığı eylemde konuşan Arif Göbel, işyeri değişikliğinin SGM İl Müdürlüğü tarafından kıyafet yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle yapıldığını ileri sürdü.

BES işyeri temsilcisi de olan Göbel, Mevcut demokratik hak ve özgürlüklerimizin genişletilmesi talebiyle yaklaşık 1 ay önce başlayan eylem süreci vardı. Sendikamın almış olduğu karar doğrultusunda işyeri temsilcisi olarak işyerine serbest kıyafetle gelmeye başladım. Geçtiğimiz Cuma akşamı, saat 16.20'de, SGM İl Müdürlüğü tarafından Şişli SGM'ye gönderildiğimi öğrendim. Tabii İl Müdürlüğü bu değişikliği bir soruşturmaya bağlamıyor. Çünkü kendileri de soruşturma neticesinde verecekleri bir ceza kararının hukuksal olmayacağını ve yargıdan döneceğini bildikleri için böyle bir cezalandırma yöntemi kullanmaya çalışıyorlar dedi.

KRAVAT YAKTILAR

BES temsilcileri de, Arif Göbel'in tekrar Pendik SGM'deki görevine dönene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, haftaya SGM İl Müdürlüğü önünde toplanacaklarını açıkladı.

Göbel'in açıklamasının ardından, BES üyeleri Pendik SGM önünde beraberinde getirdikleri kravatları yaktılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Pendik Göbel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title