Haberler

Krallar Gibi Tatil

Turizm kenti Antalya'nın 640 kilometrelik sahil bandında, geceliği 5 bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar çıkan 5 yıldızlı otellerin lüks villa ve kral dairelerinde kalanlar ihtişamın tadını çıkarıyor.

Turizm kenti Antalya'nın 640 kilometrelik sahil bandında, geceliği 5 bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar çıkan 5 yıldızlı otellerin lüks villa ve kral dairelerinde kalanlar ihtişamın tadını çıkarıyor. Lüksün sınır tanımadığı özel villa ve dairelerde isimleri sır gibi saklanan Arap şeyhleri, Hollywood yıldızları, ünlü sporcular ve devlet başkanları konaklıyor.

Dünyaca ünlü sahilleriyle yılda 10 milyonu aşkın yabancı, 4 milyona yakın da yerli turisti ağırlayan turizm başkenti Antalya, sezonun en yoğun günlerini yaşıyor. 640 kilometrelik sahil bandında her keseye uygun tatil imkanları sunulan Antalya'daki bazı otellerde, gecelik fiyat 20 liradan başlayıp 30 bin liraya kadar yükseliyor.

Adrasan, Çıralı, Olimpos gibi sahillerde çadır veya pansiyonlarda 20-25 liradan başlayan gecelik tatil fiyatları, Kundu, Kemerağzı, Belek ve Side gibi yörelerdeki 5 yıldızlı otellerin villa ve kral dairelerinde 10, 15 ya da 19 bin dolar gibi rakamlara çıkıyor. Dünyaca ünlü oteller, bu sezonda üst düzey misafirler için hazırlanan lüks villa ve kral daireleri ile göz dolduruyor. 20 oteldeki 200'e yakın lüks villa Arap şeyhleri, Hollywood yıldızları, ünlü sporcular ve devlet başkanlarına hizmet veriyor.

Küçük bir oteli andıran bu yerlerin gecelik fiyatları 5 bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar yükseliyor. VIP villalarda müşteriye 24 saat hizmet veren özel kahya tahsis ediliyor. Ayrıca özel oda servisi, sauna, SPA, sinema salonu, özel yatak odaları bulunuyor. Bu tip villaların banyo duvarlarının bir kısmı ve armatürleri altın kaplama. Tesisin her yerinde ayrıcalık tanınan villa müşterisi, plajda da kendisine ayrılan özel iskeleden denize giriyor.

KİMLER KALDI

Kral daireleri ve villalarda bugüne kadar Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev, Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rus milyarder Roman Abramoviç, Hollywood yıldızları Monica Belluci, Sharon Stone, Mariah Carey, Paris Hilton, Richard Gere ve Tom Jones gibi ünlülerin yanı sıra birçok ülkeden siyaset, iş ve sanat dünyasından ünlü isimler konakladı.

OTELLERE GÖRE FİYATLAR

Verilen hizmetler ve lükste sınır tanımayan bu özel yerlerin otellere göre gecelik fiyatları da şöyle: Calista Luxury Resort 16 bin euro, Amara Dolce Vita 10 bin dolar, Gloria Serenity 15 bin dolar, Mardan Palace 14 bin euro, Rixos Sungate 19 bin dolar, Cornelia Diamond 12 bin lira, Ela Quality 7 bin 600 dolar, Susesi de Luxe Hotel 7 bin 800 euro.

VİLLA VE KRAL DAİRELERİ

Belek'teki Calista Luxury Resort'un VIP villası 2 bin metrekarelik alandan oluşuyor. Swarovski taşlı duvar kağıtları, 24 ayar altından muslukları bulunan villada Rus milyarder Roman Abramoviç, dünyaca ünlü caz sanatçısı Monica Molina, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç gibi isimler ağırlandı.

Kemer'de bulunan Amara Dolce Vita'nın iki katlı kral dairesi; özel ısıtmalı yüzme havuzu, 4 yatak odası, alt kattaki Amerikan mutfak, yemek odası, salon, fitness, sauna, küçük bir hizmetli odası ve terastan oluşuyor.

Belek'teki Gloria Serenity'nin özel villası, bahçe içinde 2 bin metrekarelik bir yaşam alanına sahip. Geniş salon, çalışma odası, 2 hizmetli yatak odası ve tam donanımlı modern mutfağı bulunuyor. Villada ayrıca 290 metrekarelik yüzme havuzu, fitness salonu, masaj ve bakım odası, bilardo salonu, bar, sinema salonu ve bahçede tamamı Tik ağacı ile kaplı teras mevcut. Ebeveyn yatak odası, 2 özel banyolu konuk odası, 3 özel banyolu çocuk odası, 150 metrekare alana sahip ve içinde özel hidroterapi jakuzisi bulunan özel terası da var.

Kundu sahilinde Azeri işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara inşa edilen Mardan Palace'da bulunan özel havuzlu 600 metrekarelik kral dairesi; 2 yatak odası, özel banyo, giyinme odası ve jakuziden oluşuyor. Banyo ve jakuzideki armatürler altın kaplama. Dairede dev LCD TV'den piyanoya kadar lüks ve ihtişamda sınır tanınmıyor.

Beldibi'nde bulunan Rixos Sungate'in villasında; 5 yatak odası, 6 banyo, 2 hizmetçi odası, bekleme odası, toplantı salonu, yemek odası, şömineli büyük salon, özel bar, mutfak, TV odası, 13 plazma TV, sauna, fitness salonu, açık-kapalı yüzme havuzları, jakuzi, teras ve kendisine ait kameriyeli geniş bir bahçe bulunuyor. Havaalanından lüks araçlarla otele transfer edilen konuklar için villada özel hizmetli görev yapıyor.

Belek'teki Cornelia Diamond'ın 700 metrekare büyüklüğündeki kral dairesi; 3 yatak odası, 4 banyo, 1 salon, tam donanımlı mutfak, 10'lu yemek grubu, oturma odası, çalışma odası, koşu bandı ve koşu bisikletinin bulunduğu spor köşesi, kokteyl ve lounge alanı, 40 metrekarelik jakuzi, masaj yatağı ve sauna ile 2 güneşlenme terasından oluşuyor. Dairede 24 saat aşçı ve sekretarya hizmeti sunuluyor.

Osmanlı mimarisi ile modern mimarinin harmanlandığı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tercih ettiği Belek'teki Ela Quality Resort'un 1230 metrekarelik alana kurulu villasında; 3 yatak odası, bir oturma odası, yemek odası, mutfak, hamam, sauna ve jakuzi bulunuyor.

Belek'te bulunan Susesi Deluxe Hotel'in VIP villası, otel içerisinde müstakil bahçe ve havuzuyla yer alıyor. 750 metrekare ve 2 kattan oluşan villanın müşterileri için çiçekle karşılama, VIP transfer hizmeti veriliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genellikle tatil tercihlerinde kullandığı Rixos Premium Belek, 2 bin metrekarelik villasıyla öne çıkıyor. Jakuzili 4 yatak odası bulunan villada, şömineli geniş salon, tam ekipmanlı mutfak, yemek odası, dışarıda barbekü alanı, nilüfer çiçekleri ile dolu göletin çevrelediği üstü kapalı oturma alanı, özel Türk hamamı, sauna, 20 hattı bulunan telefon santrali, güvenlik odası, kahya odası, özel yat iskelesi ve 3 araçlık açık otopark bulunuyor. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hollywood Antalya Rixos Belek Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title