Haberler

Kraliyet Sanatçıları Marmaris'te Sergi Açıyor

Marmaris; Kraliyet Sanat ve Ticaret Topluluğu ve Kraliyet Fotoğraf Topluluğu'na üye iki sanatçı ile yaşamını Marmaris'te sürdüren fotoğraf sanatçısı Stephen Bray'i konuk edecek.

Marmaris ; Kraliyet Sanat ve Ticaret Topluluğu ve Kraliyet Fotoğraf Topluluğu'na üye iki sanatçı ile yaşamını Marmaris'te sürdüren fotoğraf sanatçısı Stephen Bray'i konuk edecek.

İtalya'da Siena Sanat Enstitüsü'nde resim dalında profesör olan ve uzun yıllar İngiltere Bournemounth Sanat Üniversitesi Fotoğraf Yüksek Lisans Çalışmaları Başkanlığını yürüten Michael Eldridge, Psikodinamik Psikoterapi kariyerine sahip Colin Tracy ve Turunç'ta yaşamını sürdüren fotoğraf ve psikanaliz konusundaki iki kitap yazan Stephen Bray, "Farkındalık" adını taşıyan sergi ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Yaşamını Turunç Amos'ta sürdüren Stephen Bray'in daveti üzerine Marmaris'e gelen Michael Eldridge ve Colin Tracy sergi hazırlıklarına başladı. 18 Nisan'da açılacak sergi öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Stephen Bray, "İngilizce konuşuyorum ama ben bir Türküm, Amos'ta yaşıyorum, burada yaşadığım için de arkadaşlarımı davet ettim. Michael Eldridge İtalya'da profesör, Colin Tracy de Kraliyet Fotoğraf Topluluğu üyesi. Eskiden bir psikoterapistti şimdi imajları ile kendisini ifade ediyor" dedi.

Fotoğrafların zarar görmemesi için titizlikle çalışmalarını sürdüren sanatçılardan Michael Eldridge, "Fotoğrafın bir sanat olup olmadığı bir tartışma konusu ancak bizim için fotoğraf sanattan çok insan demek. Kameranın önündeki ve arkasındaki insanı ifade etmek ortaya koymak istiyoruz. Bu dünyayı algılayan insanı ortaya çıkarmak, fotoğraf bir araç" diye konuştu.

"Yaşadığımız dünyaya o kadar müteşekkiriz ki, bunu fotoğraf yoluyla ifade etmek istedik" sözleri ile üç fotoğrafçının ortak fikrini ortaya koyan Colin Tracy, fotoğrafların insanlar üstündeki iyileştirici gücü var mıdır sorusu üzerine, "Ben fotoğrafların insanları iyileştirdiğine inanıyorum. Ben fotoğrafı çekerken çok sakin ve dinginsem, fotoğrafı gören kişilerin de bundan çok derinden etkilendiğini fark ettim. Hatta bazı kişiler bazı fotoğrafların karşısında göz yaşları ile tepki verdiler. Çektiğim zamanki ruh halimin etkilediğini düşünüyorum, onların içinde bir yerlere dokunabiliyorum" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmaris İtalya Siena Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title