Haberler

Kraliçe Margrethe'nin Yaveri İstifa Etti

(SNA) DANİMARKA Kraliçesi Margrethe'nin baş yaveri eski büyükelçi Ove Ullerup görevinden istifa ettiğini açıkladı.

(SNA)

DANİMARKA Kraliçesi Margrethe'nin baş yaveri eski büyükelçi Ove Ullerup görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ove Ullerup'un tekrar Dışişleri Bakanlığına dönerek görevine büyükelçi olarak devam edeceği bildirildi.   Kraliyet ailesinde, 2004 yılında Prens Joachim'in, bir foto muhabiriyle ilişki halinde olan Hongkonglu eşi Alexandra'dan ayrılması, Kraliçenin eşi Prens Henrik'in protokol sırasında oğlu Veliaht Prens Frederik'den sonra geldiği için küserek Fransa'ya kaçması gibi skandallerden sonra kötüleşen imajı yeniden düzelten Ove Ullerup, 11 yıllık görevinden istifa etti.

Kraliyet Sarayından SNA'ya yapılan açıklamada "Kraliçe Margrethe'nin baş yaveri Ove Ullerup, 11 yıl önce 2003 yılında, Dışişleri Bakanlığından izinle ayrılarak sarayda baş yaver olarak görevine başlamıştı. Şimdi Büyükelçi olarak tekrar eski görevine dönmek için istifa etti ve Kraliçe istifasını kabul etti. Yeni yaverin kim olacağı önümüzdeki günlerde açıklanacak"denildi.

Kopenhag Üniversitesi Rektörlerinden Lars Hovbakke, Ove Ullerup'un görevde bulunduğu 11 yıl içinde kraliyet sarayını skandallerden kurtararak Avrupa'nın en popüler kraliyet ailesi haline getirdiğini, Danimarka'daki halk desteğini de yüzde 60'lardan yüzde 82'ye yükselttiğini söyledi.

Kraliçeye en yakın kişi olarak görev yapan Ove Ullerup'un saraydaki görevinden 1 Eylül tarihi itibariyle ayrılacağı bildirildi.

Resim altı:

Ove Ullerup 1-2-3

-Ove Ullerup, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Danimarka ziyareti öncesinde ve ziyaret sırasında  Büyükelçi Mehmet Dönmez ile çok yakın işbirliği içinde olmuş,  Gül'ün iyi ağırlanması ve ziyaretin sorunsuz geçmesinde büyük rol oynamıştı

Kaynak: Scandinavianagency.com / Magazin

Abdullah Gül Danimarka Fransa Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title