Haberler

Kral Abdullah, Vahhabi Geleneklerine Göre Gömüldü

Güncelleme:

Vahhabi geleneklerine göre isimsiz mezara defnedildi. Kral Abdullah'ın mezarına kadınların ayak basması kesinlikle yasak...

Suudi Kralı Abdullah bugün düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda lider katıldı.

KRAL, İSİMSİZ MEZARA GÖMÜLECEK

Kral Abdullah Vahabi gelenekleri uyarınca isimsiz bir mezara gömülecek. Vahabi geleneğine uygun olarak Suudi Arabistan'da resmi yas ilan edilmiyor. Suudi bayrağı, üzerindeki kelime-i şehadet yazısı nedeniyle yarıya indirilmiyor.

MEZARLAR DÜMDÜZ HALE GETİRİLDİ

Vahhabilerin Hicaz'a hakim olmasından sonra burada bulunan tüm mezarlar tamamen dümdüz hale getirilmiş, mezar isim ve belirtileri ortadan kaldırılmış ve içine girilip ziyaret yapılması yasaklanmıştır.

KADINLAR AYAK BASAMAZ

Zira Vahhabi inancında mezar yeri belirsiz ve dümdüz olmalı, sadece başında ufak bir taş bulunmalı ve ağıt yakmak şöyle dursun ziyaret bile edilmemelidir. Özellikle kadınların mezarlığa ayak basmasını mekruh saymaktadırlar.

İMAMLARA AŞIRI SAYGIYA KARŞILAR

Ayrıca türbenin Şiiliğin tersine Vahhabi inancında yeri yoktur ve Vahhabilik yine Şiilerin tersine imamlara aşırı sevgi ve saygı gösterilmesine de karşıdır. Vahabilik bunları "şirk" yani Allah'a eş koşma olarak kabul eder.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (67)

2023 AŞKI:

Filistin''de Siyonistlerin misket bombalarıyla yara bere içinde kalan çocuklara zırnık koklatmayıp, Darbeci SİSİ''ye 12 milyar $ yardım yapanların başını çeken Kral Abdullah soracaklar onların hesabını. . .

47
0
yanıtYanıtla
kamil:

hangi geleneğe göre gömülürse gömülsün aslolan sorgu suale cevap vermek

30
4
yanıtYanıtla
2023 AŞKI:

İslâm Dünya''sındaki fakir fukaranın hakkı olan 800 milyar doları yıllardır ABD ve İngiliz bankalarında tuttu. Şimdi hesap verme zamanı ''Sabık Kral''. . .

32
1
yanıtYanıtla
KapadokyalımobilWeb@haberler.com:

Afrikada filistinde suriyede onlarca müslüman acliktan ölürken bu haysiyetsiz 3 günlük istanbul ziyaretine 3 ucak valizle gelmişti nasil verecek bunlarin hesabını allaha

28
0
yanıtYanıtla
delibekir:

şimdi hesap zamanı. ingiliz uşakları vehhabilerin ehli sünnet düşmanı olduğunu bilmeyen yok

23
1
yanıtYanıtla
TACETTİN:

EEE KRALLAR GİBİ YAŞADIN DÜNYADA ARTIK GERÇEK DÜNYAYA GEÇİŞ YAPTIN BAKALIM HELE ORADA KRAL HOŞ GELDİN DİYECEKLER Mİ SANA KİGÖRDÜĞÜMÜZ KADARIYLA İSLAM NAMINA KILINIZI KIPIRDATMADINIZ.

22
0
yanıtYanıtla
ŞİA:

ATEŞİ BOL OLSUN AMİN

20
1
yanıtYanıtla
Taner Taş:

Ehli Sünnet tek hak yoldur. Gerisi boş. . .

16
5
yanıtYanıtla
TunalıMobil-IOS:

Peygamberimizin salihlerin ve şehidlerin şefaatı hakdır.vehhabilik ingiliz projesidir.türkiyedeki ilahiyatçıların çoğu aynı inançtadır.işleri güçleri 1500 senelik ezberimizi bozmaktır.ve müslümanlara devamlı vesvese vermektir.tabii kurucuları masonlardır inanmayan bakıversin.

20
0
yanıtYanıtla
bin900yedi:

türkiyede kral apdullah için yas ilan edilmiş. ulan onlar 10 kasımda atatürk için yas ilan etmiyolar biz suudi kralı için yasmı ilan edecez?

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title