Haberler

Kral Abdullah'ın Ömrü İstanbul'daki Projeye Yetmedi

Güncelleme:

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, İstanbul Küçüksu mevkiinde bulunan Sevda Tepesi projesini hayata geçiremeden vefat etti.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 91 yaşındaki Kral için bugün cenaze töreni düzenlenecek. Hayatı boyunca pek çok büyük projeye imza atan Kral Abdullah'ın gerçekleştiremediği işlerden biri ise İstanbul Küçüksu mevkiinde bulunan Sevda Tepesi projesi oldu. Kral, Sevda Tepesi'nde yaptırmak istediği otelinden boğaza bakamadan hayatını kaybetti.

AYRICALIKLI İMAR PLANININ İPTAL EDİLMESİ GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞMÜŞTÜ

Kral'ın otel yapmak istediği Sevda Tepesi'nin ayrıcalıklı imar planının geçen aralık ayında iptal edilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Merhum Kral Abdullah, İstanbul Anadolu Yakası Küçüksu Mevkii'nde bulunan Sevda Tepesi'ni 1982 yılında 27 milyon dolara satın almış, Kral'a tepeye imar için izin verilmişti.

2012'DE OTEL YAPMAK İÇİN İZİN İSTEMİŞTİ

Suudi Arabistan Kralı Kral Abdullah, 2012 yılında tepeye bir otel yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin istemişti. Bakanlık ise teklif plan hazırlayarak 31 Mayıs 2012'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na göndermişti. Teklif plan yazısında 'imar bütünlüğünü bozmayacak şekilde yapılanma hakkı verilmesini' talep edilmişti.

PLAN İPTAL EDİLDİ

Bakanlık'tan gelen teklif planı İBB Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na gönderilmişti. 16 Haziran 2012 tarihinde ise İBB meclisi yapılanma hakkı vermişti. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ise 24 Aralık 2014 tarihinde, Sevda Tepesi ve Şişli Meslek Lisesi'nin ayrıcalık imar planlarının iptal edildiği açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sultan Abdülaziz Sıkıcı Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (89)

SAMİ YEMEZYAHNİ:

Kolay kolay ölmüyolar da, baksanıza 91 sene yaşamış. Peygamberimizin topraklarında Birleşik Devletler''in, İsrail''in ve batılı ülkelerin uşaklığını yapmış böyle adamların bu kadar yaşamaması lazım. Soyu kurusun.

47
1
yanıtYanıtla
aga:

yetmezmı 91 sene yasadı ne demek omru yetmedı

18
0
yanıtYanıtla
DOĞULU 13:

İSTANBULU KİRLETECEKTİ İYİKİ ÖLDÜ TERES

17
1
yanıtYanıtla
ismail şimşek:

vahhabi ailesinden biri daha gitti keşke hepsi geberse

16
1
yanıtYanıtla
Hirsizlar Ekibi:

Bu adamin diger seyler yanisira, 40 karisi 40 da arabasi vardi! Eminim gittigi yerde bunlarin hicbirini bulamiyacak :))

16
1
yanıtYanıtla
bozo bozoglanMobil-ANDROID:

geber mekanin cehennem olur insallah.ALLAH rahmet etmesin

15
2
yanıtYanıtla
BORDOMAVİ:

İSRAİLİN UŞAĞINA COK ÜZÜLDÜM YAVVVVVV

17
0
yanıtYanıtla
DEVE:

Bunların üzerinde o kadar ıraklı, filistinli, ürdünlü kanı var ki ölmeleri kurtuluş olur. Diğer tarafta eğer cennet varsa ben de bunu orada görürsem cehennemi tercih edeceğim.

10
6
yanıtYanıtla
LEV:

tam zamaninda gebermis

14
2
yanıtYanıtla
Yürekli:

BIR SEYTAN GEBERDI.

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title