Haberler

KPSS Muş'ta Sorunsuz Gerçekleşti

Güncelleme:

Öğretmenlik ile kamudaki A ve B grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumları Muş'ta sorunsuz tamamlandı.

6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde, 4 oturumda gerçekleşen sınavların Cumartesi sabahı gerçekleşen ilk oturumunda adaylar genel kültür ve genel yetenek sorularını cevapladılar. Sınav, Muş merkezde 9 binada, toplam 80 salonda gerçekleştirildi. 1349 adayın ter döktüğü sınavda 27 emniyet görevlisiyle birlikte 260 kişi görev yaptı. 6 Temmuz 2013 Cumartesi günü gerçekleşen öğleden sonra oturumu ise 6 binada toplam 50 salonda gerçekleşti. 912 adayın eğitim bilimleri sorularını cevapladığı sınavda 18 emniyet personeli olmak üzere 170 kişi görev aldı.

Pazar günü sabah ve öğleden sonra gerçekleşen oturumlarda adaylar hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi ile uluslararası ilişkiler konularına ilişkin testleri yanıtladılar. 7 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşen sabah oturumu, Muş merkezde 2 binada, toplam 20 salonda gerçekleştirildi. 182 adayın birbirleriyle yarıştığı sınavda 6 emniyet görevlisiyle birlikte 77 kişi görev yaptı. Pazar günü gerçekleşen öğleden sonra oturumu ise 2 binada toplam 7 salonda gerçekleşti. 92 adayın katıldığı sınavda 3 emniyet personeli olmak üzere 31 kişi görev aldı.

ÖSYM Muş Koordinatörü ve Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç sınavdan sonra yaptığı açıklamada, sınavların tüm adaylar için hayırlı olması temennisinde bulundu. Sınavların, Muş'un sakin ve huzurlu ortamına uygun bir şekilde gerçekleştiğini dile getiren Nihat İnanç, "2 gün boyunca 4 oturumda yapılan sınavlar, sorunsuz bir şekilde sonlanmıştır. Başta Üniversite personeli olmak üzere, emeği geçen tüm görevli arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Adayların, çalışmalarına paralel bir başarı sergileyeceğini umuyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nihat İnanç KPSS Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title