Haberler

KPSS Mağduru Gençten "Hakkınızı Arayın" Çağrısı

AHMET ÖZLER - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakın kişilere soruların sızdırılması nedeniyle 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yüksek puan almasına rağmen atanamayan Talha Dağ, tüm KPSS mağdurlarına "hakkınızı arayın" çağrısında bulundu.

Karabük'te yaşayan ve 2010'da ortaöğretim alanında girdiği KPSS'de 87 puan almasına rağmen soruların sızdırılması nedeniyle atanamayan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Dağ, konuyla ilgili soruşturmaya müşteki sıfatıyla müdahil olarak başlattığı hak mücadelesini sürdürüyor.

FETÖ'nün darbe girişimine karşı düzenlenen demokrasi nöbetlerine katılan Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün kendilerini mağdur ettiğini başından beri bildiklerini ve haklarını aradıklarını söyledi.

"FETÖ'nün ülkeye kastetmek" istediğini ifade eden Dağ, "Ülkemizde insanları katlettiğini gördük. Bu, acı bir durum. Devletimizin mücadelesi devam edecek. Hem KPSS hem de darbe mağduru gençler olarak, devletimizin yanındayız, akşam da meydanlardayız." dedi.

Tutuklanan FETÖ üyelerinin ifadelerinde, sınav sorularının sızdırıldığının açıkça ortaya çıktığına dikkati çeken Dağ, şunları söyledi:

"Soruları vererek başarı elde ettirdiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin her kademesine, her istedikleri insanı bu şekilde yerleştirebildiler. Sadece erkekler değil, aile olarak da en kademeli yerlere getirildiler. Türkiye devletine karşı paralel bir yapı oluşturuldu. Bu, bir terör örgütüdür."

"Çok iyi din sömürüsü yapıyorlar"

Üniversite öğrencisi Dağ, Başkomutan'dan emir gelene ve örgütün sonunu getirene kadar FETÖ'ye karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.

Örgütle mücadele yolunda şehitler verdiklerini belirten Dağ, "Darbeyi duyar duymaz sokağa indik. Bu dirençle karşılaşmayı ummadılar. Ülkemizi koruduk, savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Halkımız gözünü kırpmadan tankların önüne yatabildi. Tankların altında yüzlerce şehit verdik. Onların tankları, mermileri varsa, Türk halkının da iman ve inancı var. Bu konuda azim ve kararlılığımız devam edecek." ifadesini kullandı.

FETÖ için "Çok iyi dini sömürü yapıyorlar" diyen Talha Dağ, "Ağlayarak insanların duygusal yönlerinden faydalandılar." değerlendirmesinde bulundu.

"Devletinizi ve hakkınızı savunun"

Dağ, FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu vurgulayarak, "Hala inanan ve vazgeçmemiş arkadaşlara buradan seslenelim. Bu bir terör örgütüdür. Onları desteklemeyi bıraksınlar. Bu, halkımıza da vatanımıza da ihanettir. Dinimizde vatana ihanetin hiçbir yeri yoktur. Kesinlikle bu düşüncelerinden vazgeçsinler." dedi.

FETÖ nedeniyle KPSS mağduru olduğunu ve mahkemede hakkını aradığını anımsatan Dağ, "Çevremdeki mağdur herkesi de buna dahil etmek istiyorum. Bütün KPSS mağdurlarına sesleniyorum, gelin devletinizin yanında, bu terör örgütüne karşı uluslararası platformda hukuk içerisinde devletinizi ve hakkınızı savunun. Hakkınızı alabilmek için elinizden geleni yapın." ifadesini kullandı.

Dağ, KPSS mağdurlarının hukuki sürece kesinlikle dahil olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title