Haberler

KPSS'deki Usulsüzlük Operasyonu

Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Koordinatör Üyesi Cemalettin Gürler, KPSS'deki usulsüzlük soruşturması kapsamında gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen kadının çocuğuna, emniyette "zulüm yapıldığı" iddiasının yer aldığı haberlere ilişkin, "Haber tam bir manipülasyondu" dedi.

Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Koordinatör Üyesi Cemalettin Gürler, KPSS'deki usulsüzlük soruşturması kapsamında gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen kadının çocuğuna, emniyette "zulüm yapıldığı" iddiasının yer aldığı haberlere ilişkin, "Haber tam bir manipülasyondu" dedi.

Gürler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Evren Hindistan'ın kendisini aradığını ve KPSS ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Necla A'nın 1 yaşındaki çocuğunun emniyetin bahçesinde, avukatı ile oturduğuna yönelik bilgi verdiğini belirtti.

Bunun üzerine meslektaşı Kenan Aslan ile Ankara Emniyet Müdürlüğüne gidip, Hindistan'la buluştuğunu bildiren Gürler, "Meslektaşım, çocukla annesinin bir araya getirilemediğini, çocuğunun kendisine kaldığını, ne yapacağını bilemediğini söyledi. Biz de bunun üzerine çok büyük bir şaşkınlıkla operasyonu yapan emniyet birimine çıktık, oranın en yetkili amiriyle bir görüşme yaptık" diye konuştu.

Gürler, şöyle devam etti:

"Amir, bize aktarılan bilgilerin doğru olmadığını, çünkü 3 yaşına kadar olan çocukların anne istemesi halinde annenin yanına verildiğini söyledi. Biz, bu çocuğun niye alınmadığını söylediğimizde, emniyet amiri, alınmaması gibi bir durum olmadığını ancak ortada bir manipülasyon haber olduğunu söyledi. Amir, 'Çocuğu içeri alırsak 1 yaşındaki çocuğu gözaltına aldılar diye haber yapılacağını, çocuğu içeri almadıklarında da çocuk içeri alınmadı, annesinden koparıldı diye haber yapılacağını' aktardı. Biz de bunu olağan yaşam içinde hiç kimsenin yapmayacağını söyledik. Bunun üzerine kolluk kuvvetleri, 'Peki, çocuk annesiyle görüşmek isterse görüştürelim' dedi."

Bunun üzerine anneyle görüştüğünü ve onun da çocuğunu görmek istediğini kendisine söylediğini anlatan Gürler, "Çocuğu aldım, meslektaşımı aldım, Kenan Aslan'ı aldım, üçlü bir görüşme yapmalarını ve irtibat kurmalarını sağladım. Kolluk kuvvetine teşekkür ettim yardımları için" ifadesini kullandı.

Gürler, emniyetten çıkıp arabasına bindikten bir dakika sonra emniyet yetkililerinin kendisini aradığını ve konuyla ilgili yapılan habere dair bilgi verdiklerini dile getirerek, "Haberi gördüğümde dehşete kapıldım. Haber tam bir manipülasyondu. Çocukla ilgilenen avukatı aradığımda, 'benim haberim yok' dedi. Doğruyu söylemek gerekir, tanık olduğum olayın aslı budur" diye konuştu.

Zanlının eşinin Ankara'da bir otelde iki çocuğuyla kaldığını öğrendiklerini anlatan Gürler, avukatı aracılığıyla aileye gün içinde kreşte bakılması için teklifte bulunduklarını ancak bir cevap alamadıklarını söyledi. Gürer, annenin, çocuğuyla görüşmesinde 15 dakikanın yeteceğini söylemesi üzerine görüşmeye giren avukat Kenan Aslan'ın istediği kadar görüşebileceğini belirtmesi üzerine, kadının bir süre daha çocuğuyla görüştüğünü bildirdi.

Kenan Aslan'ın, çocuk için bir ihtiyaç olup olmadığını sorduğunu söyleyen Gürler, görüşmenin sonrasında ise çocuğun babasına götürülmek üzere zanlının avukatına teslim edildiğini kaydetti.

Gürler, yetkililerden, zanlının bebekli bir anne olması nedeniyle savcılığa intikalinin hızlandırılmasının istendiğini, onların da bunu kabul ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title