Haberler

KPSS'deki Usulsüzlük Operasyonu

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 28 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 78 kişiden 38'i gözaltına alındı.

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 28 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan 78 kişiden 38'i gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 2010'daki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltı işlemleri sürüyor.

Ankara merkezli aralarında İstanbul, İzmir, Antalya, Erzincan, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman, Muğla, Bitlis, Malatya, Isparta ve Çorum'un da bulunduğu 28 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, gözaltına alınan 38 kişi, bulundukları illerden Ankara'ya gönderilmeye başlandı.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan 78 kişiden 47'sinin, 2010 KPSS'yi kazanarak, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak atandığı, gözaltına alınan 38 kişiden 21'nin de bu kamu görevlilerinden oluştuğu öğrenildi.

2010'daki KPSS'yi usulsüz kazanmalarının ardından "veri kontrol hazırlama işlem memuru" ya da "ambar memuru" olarak kadro aldıkları belirlenen zanlıların çeşitli valilikler, Sağlık, Maliye, Ekonomi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları, İŞKUR, çeşitli belediyeler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, il özel idareleri, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, İSKİ, DSİ, MTA ile Et ve Süt Kurumu'nda görevli oldukları belirlendi.

Gözaltında bulunan zanlılardan 4'ünün KPSS sorularının çalınması ve sızdırılması sürecinde rol oynadığı, 3'ünün karı-koca olduğu öğrenilirken, ilk soruşturmada olduğu gibi zanlıların büyük çoğunluğu arasında akrabalık ya da aynı sitede oturma gibi ortak noktalar bulunduğu ifade edildi.

Operasyonun başlamasından haberdar olan ve soruları sızdırdığı iddiasıyla aranan B.B'nin de Kanada'nın Ontario eyaletine kaçtığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, 2010'da düzenlenen KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, 23 Mart 2015'te 14 ili kapsayan operasyonlarda 62 kişi gözaltına alınmış, 32'si tutuklanırken 30'u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Erzincan Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title