Haberler

KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, "Sadece 2010 yılı için değil sonraki yıllarda KPSS'de de usulsüzlük yapıldığına ilişkin telefonlar alıyoruz, arkadaşlarımız gelip bu konuda bizden yardım istiyorlar ve mağdur olduklarını düşüyorlar" dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında ( Kpss ) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, "Sadece 2010 yılı için değil sonraki yıllarda KPSS'de de usulsüzlük yapıldığına ilişkin telefonlar alıyoruz, arkadaşlarımız gelip bu konuda bizden yardım istiyorlar ve mağdur olduklarını düşüyorlar" dedi.

Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KPSS'de 2010 yılında usulsüzlük yapıldığı konusuyla ilgili açılan soruşturmanın devam ettiğini anımsattı.

Sendikanın sadece 2010 yılı için sonraki yıllarda da yapılan KPSS'de de usulsüzlük yapıldığına ilişkin şikayetler aldıklarını belirten, "Sadece 2010 yılı için değil sonraki yıllarda KPSS'de de usulsüzlük yapıldığına ilişkin telefonlar alıyoruz, arkadaşlarımız gelip bu konuda bizden yardım istiyorlar ve mağdur olduklarını düşüyorlar" diye konuştu.

Şikayette bulunan kişilerin çok başarılı olduklarını iddia ettiklerini söyleyen Karaman, Paralel yapıya ait olduğu iddia edilen okullarda dershanelerde, bu yapı ile ilişkisi kuvvetli arkadaşlarının derslerde kendilerinden başarısız olmalarına rağmen bu sınavlarda başarılı olduklarını ve bu başarının kendilerini bile şaşırttığını söylüyorlar. Dolayısıyla ben bir sivil toplum kuruluşu yönetici olarak sadece 2010 yılını değil daha sonraki yıllarda da yapılan sınavları da kapsayan bir soruşturmanın detaylı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Buradan alınacak sonucun da bir an evvel alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü geç kalmış adalet, adalet değildir."

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Eskişehir Karaman KPSS Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title