Haberler

KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük soruşturmasının ve açılan davaların etkin şekilde yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Bunun birkaç kişi üzerinden değil, bu örgütlü yapının ortaya çıkarılması şeklinde yapılması gerekir" dedi.

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda ( Kpss ) usulsüzlük soruşturmasının ve açılan davaların etkin şekilde yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Bunun birkaç kişi üzerinden değil, bu örgütlü yapının ortaya çıkarılması şeklinde yapılması gerekir" dedi.

Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kpss'de yaşananların kamuoyu vicdanını yaraladığını ifade ederek, bu tür sınavların şeffaflık üzerinden yürümesinin önemine işaret etti.

Bu tür sınavların devlete güvenin en çok test edildiği yer olduğunu vurgulayan Sarı, bu bakımdan burada oluşacak bir zafiyetin devletin güvenirliğini, tarafsızlık ve şeffaflığını sarsacağını kaydetti.

Sarı, söz konusu sınavın vatandaşlar arasında eşitiliği ve tarafsızlığı sağlamak için uygulandığını anlatarak, ÖSYM sınavlarının tamamı için bunun geçerli olduğunu aktardı.

Soruşturmaya konu 2010 KPSS'nin çok ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Sarı, sınavın toplumda vicdanları yaraladığını vurguladı. Sarı, kopya olayının ortaya çıkmasının bir infiale neden olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunun hukuki olarak tasvip edilmesi mümkün değildir. Sınavların iptal edilmiş olması önemli. Aynı çevreden ve civardan birbiriyle iletişim halinde olan kişilerin hatta eşlerin aynı puanları aldığı görüldü. Bu bakımdan bunun telafisi adına yeni bir sınav düşünülebilir mi, bunu bilmiyoruz. Bu idarenin alacağı karardır. Fiili bakımdan bunun uygulanıp uygulanmayacağı idarenin kararıdır. Vicdanları rahatsız eden diğer tarafı var ki, o da suçluluların cezalandırılmasıdır. Bunun için yapılması gereken şey; ceza soruşturmalarının ve açılan davaların etkin şekilde yürütülmesi gerekir. Bunun birkaç kişi üzerinden değil, bu örgütlü yapının ortaya çıkarılması şeklinde yapılması gerekir. Bunlar yapılırsa kamu vicdanının tatmin olacağını düşünüyorum."

"Sürecin takipçisi olacağız"

Sınavın iptalinden sonra idarenin yeni bir karar alması gerektiğini belirten Sarı, yeni bir sınav açılması konusunda dilekçeler verilebileceğini söyledi. Sarı, yeni bir sınavın yapılmasının zorunlu olduğunu anlatarak, Hukukçular Derneği olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, "Dernek olarak Türkiye'nin bu tür meselelerinde taraf olarak bulunduk. Öncelikli olarak basın açıklaması yaparak, 'Bu sürecin kabul edilemez olduğunu, şeffaflık ve tarafsızlık ilkesine gölge düşürdüğünü' belirttik. Buna ilişkin savcılıklar tarafından yapılan takibatların takipçisiyiz. Dernek olarak meselenin hukuki boyutunun takipçisi olacağız. Bundan sonraki davaların zafiyete uğramaması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizi ilan ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Sarı KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title