Haberler

KPSS Soruşturmasında Yeni Savcıdan, Eski Savcı Hakkında Suç Duyurusu

Güncelleme:

KPSS'de usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı, daha önce soruşturmayı yürüten eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Sakınan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kpss'de usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Savcı Yücel Erkman, daha önce soruşturmayı yürüten eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu.

NEYLE SUÇLANIYOR?

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Erkman, şikayet dilekçesinde, 2010 Kpss'ye ilişkin "delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha edildiğini", "Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğindeki aramaya katılan şüpheli polis memuru Ömer G'nin, aramadan bir gün önce dernek kurucularından Mehmet Hanefi S'yi aradığını ve aynı gün dernekteki bilgisayarlara format atıldığını" belirtti ve Sakınan'ı bunlarla bağlantılı suçladı.

"ÖRGÜTE BİLEREK, İSTEYEREK YARDIM ETME"

Şüpheli Öner G'nin ifadesi ve bilgisayarlara format atıldığını gösteren TÜBİTAK raporunu da ekleyen Erkman, suç duyurusunda, Sakınan'a "örgüt üyeliği" veya "örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlamalarından hangisinin yöneltileceğinin HSYK'nın takdirine bırakıldığı belirtildi.

DOSYAYA 4 YIL O BAKMIŞTI

Kpss'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma, Sakınan tarafından başlatılmış ve dosya yaklaşık 4 yıl kendisinde kalmıştı.

ESKİ ÖSYM BAŞKANI ALİ DEMİR İFADE VERMİŞTİ

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, imha edilen kitapçıklarla ilgili geçtiğimiz hafta KPSS soruşturmasını yürüten Savcı Yücel Erkman'a ifade vermiş ve kitapçıkların imha edilmesi süreciyle ilgili bilgi vermişti. Demir ifadesinde "Bu talimatı yazan imhasında sakınca görmeyen dönemin soruşturma savcısı Şadan Sakınan'dır. Bu emrin kanunsuz bir emir olduğunu ben değerlendiremezdim." demişti.

"SAKINAN'DAN ALDIĞIMIZ YAZI ÜZERİNE İMHA ETTİK"

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, kitapçıkların imha konusunu savcıya sorduklarını, Savcı Şadan Sakınan'ın 24 Şubat 2011'de "imha işlemlerinin ertelenmesi ve tüm evraklarını muhafaza edilmesi" yanıtı verdiğini anlattı.

Demir, daha sonra Savcı Sakınan'a 2010 KPSS'ye ait sınava giriş ve kimlik belgelerinin imhasıyla ilgili talimatını sorduğunu belirterek, "Sakınan'dan 31 Mayıs 2011 tarihli aldığımız yazı üzerine soruşturmaya konu 2010 KPSS'nin sınav giriş ve kimlik belgelerini imha ettik. Sınav kitapçıklarını imha etmedik" dedi.

"SAVCI, BU KİTAPÇIKLARI ADLİ EMANETE ALMALIYDI"

Demir, daha sonra 2008, 2009 ve 2010 yıllarındaki tüm sınavlarla ilgili soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarının yasal bekleme süresi dolması nedeniyle evrakların imhası konusunda tekrar savcıdan görüş sorduklarını anlatarak, "Savcı Sakınan'ın yasal bekleme süresi tamamlanmış sınav evraklarının imhasında sakınca bulunmadığına dair 1 Mart 2012 tarihli görüş yazısı uyarınca 2010 KPSS soru kitapçıkları dahil, diğer sınavlarla ilgili evrakları imha ettik. Soruşturmayı sürdüren savcının bu kitapçıları adli emanete alması gerekirdi" değerlendirmesi yaptı.

"KANUNSUZ BİR EMİR OLDUĞUNU BEN BİLEMEZDİM"

Savcının, "suç teşkil eden emri yerine getirmemeniz gerekiyordu" sözü üzerine Demir, "Bu talimatı yazan, imhasında sakınca görmeyen dönemin soruşturma savcısı Şadan Sakınan'dır. Bu emrin kanunsuz bir emir olduğunu ben değerlendiremezdim." dedi.

"2012 HAKİMLİK SINAVINDA DA BENZER DURUM VARDI"

"2010 KPSS'de soruların sızdırılması ilgili ne düşünüyorsunuz, başka sınavların soruları sızdırılmış olabilir mi?" sorusuna da Demir, "2010 KPSS Eğitim Bilimleri testinde soruların adayların sınavdan önce eline geçtiğini kanaatine ben de sahibim. 2012 Hâkimlik sınavında da benzer durum vardı. Sınavı iptal ettik suç duyurusunda bulunduk." yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Şadan Sakınan KPSS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

anadoludan gençmobilWeb@haberler.com:

Gençlerin geleceğini yediniz be hakkım haram zehir zıkkım olsun bunlara. Kazandıkları maaşlar boğazlarından geçmesin inşallah...

11
1
yanıtYanıtla
DUMRUL:

HERKES BİR ŞEYLER YAPIYOR UNUTULMASIN ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM

11
1
yanıtYanıtla
sincanlı:

Yahu arkadaş ben şu akkoyunları anlamıyorum. Sanki bütün haksızlıklar ve yolsualuklar yapılırken bu ülkeyi Afrikalılarmı yönetiyordu yoksa ingilizlermi . Yapılan KPSS yolsuzluğunda da sanki CHP veya MHP lileri işe almışlarda öyle konuşuyor bu koyunlar sonra kyun deyince kızıyorlar ya ne diyelim teneke kafalı mı diyelim.

10
2
yanıtYanıtla
dazlak:

AKP iktidarında KPSS nin bir önemi yok adamlar kazansan bile mülakatla eleme peşinde varsa yoksa akp liler memur olacak dertleri bu

9
2
yanıtYanıtla
vatandaş iflas:

2001 kriiz dolar: 0. 67 2001 kriz sonrası: 0. 94 artış oranı yüzde 44 2014 yılı tayyib dönemi dolar: 1. 78 2015 tayyib dönemi: dolar :2. 74 artış oranı: yüzde 53 yani tayyib ülkeyi batırmış. . . ama havuz medyası söylemiyor. ecevitin iktidarı olsaydı. o da milleti havuz medyası üzerinden susturacaktı. . . yani şuan da çok büyük kriz fiilen meydanda. . . millet uyuşmuş. . . markete gittiğimde durumu iyi anladım. . . şu an çok büyük bir pahalılık var. . . patetes: 4 lira olan ülkenin ekonomisi kokmuştur artık. . . kafirler bile bizden daha vicdanlı 1 tl ye patetes yiyorlar. . fasulye 7 lira, mercimek 4 lira olur mu arkadaş. . . insanın canından bezdirdiniz

9
1
yanıtYanıtla
YIKMADIK KURUM BIRAKMADILAR:

DEVAM, Bakın etrafınıza tarafsız gözle bir bakın, ekonomi 12 yıllık yıkım politikaları sayesinde adeta can çekişiyor, Avrupada en büyük tarım arazisine sahip, AKP den önce kendimize yeter sayılı tarım ülkesi iken bu gün Samanı, fasulyeyi, pirinci, mercimeği gibi sayısı tarım maddesini dışardan almak zorunda kalıyoruz, temel gıda maddeleri avrupa ülkelerinin hyepsinin 2 katına yakın pahalı, girin interne mesela Almanyayla mukayese edin, Peki tarımdaki bu yıkımın sebebi ne çünkü ne var ne yok sattılar, İMF ye çoğunu kendilerinin kullandığı 26 milyar dolar borcu ödeyip başka kredi kuruluşlarından 400 milyar dolar dış borç aldılar, fahiş vergiler koydular, Emeklinin işçiye vermedikleri zamlarla elde edilen kaynaklarla yabancı ülkelerden tarım maddesi alarak yerli tarımı baltaladılar, Hatta AB nin kendi mallarını satabilmesi için koyduğu yasaklarla tarımı baltaladılar, peki sanayi ne durumda

8
2
yanıtYanıtla
hayri:

KPSS sınavına girmeden akp li milletvekili hısım akrabasını memur yapmak suç değilmi? buna niye soruşturma açmıyorsunuz

8
1
yanıtYanıtla
T.COŞKUN:

BABA VASİYETİ. . . HAYATIMDA HİÇ KİMSEYE BEDDUA ETMEDİM. . TÜRKÇE ÖĞRETMENİ KIZIM 2010 KPSS MAĞDURU. . YÜKSEK PUAN ALDI. . ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİRECEK GÖZÜ İLE BAKARKEN BU İĞRENÇ OLAY OLDU. . KIZIM ÜZÜNTÜSÜNDEN TAM 10 KİLO VERDİ. 44 KİLOYA KADAR DÜŞTÜ. . . SONRA DA LENF KANSERİ TANISI KONDU. . AMELİYAT. . BOĞAZINDA İZLER. . . PSİKOLOJİK BOZUKLUK CABASI. . ŞİMDİLİK. . İYİ. . . SAVCI ŞADAN SAKINAN. . . . . . DUA ET KIZIMA BİR ŞEY OLMASIN. . . . EĞER GERÇEKTEN SUÇLANDIĞIN ŞEYLER DOĞRU İSE SENİN TÜM AİLENE SEVGİLERİMİ YOLLACAĞIM. . AHDIM OLSUN. . . YAPANIN YANINA HİÇ BİR ŞEY KAR KALMAMALI. . BU BİR TEHDİT DEĞİL. . . SÖZ. . . ''lütfen yayınlayın''ALLAH AŞKINA. . .

8
1
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

ALKIŞLIYORUZ. . . . . ALKIŞLIYORUZ. . . . LAFTAN BAŞKA. . . KAVGA VE NEFRET SÖYLEMLERİNDEN BAŞKA BİR ŞEY ÜRETEMEYEN BAŞTA CHP OLMAK ÜZERE TÜM MUHALEFETİ ALKIŞLIYORUZ!. . ALTERNATİF FİKİRLER ÜRETEMEYEN MUHALEFETİ ALKIŞLIYORUZ!. .

4
4
yanıtYanıtla
1961Mobil-ANDROID:

RTE olmasaydı bu çete aciga çıkmayacaktı.

1
6
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title