Haberler

KPSS'de Usulsüzlük Soruşturması

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, "Devlet, süratle bu konunun üzerine gitmeli ve yolsuzlukları bertaraf ederek sorumlularını bulmalı. Bundan sonra da hiçbir vatan evladını şüpheye düşürmeyecek, bu tür yanlışlıklara mahal vermeyecek, herkesin alnının terinin karşılığını alacağı bir sınav sistemi kurulmalıdır" dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında ( Kpss ) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, "Devlet, süratle bu konunun üzerine gitmeli ve yolsuzlukları bertaraf ederek sorumlularını bulmalı. Bundan sonra da hiçbir vatan evladını şüpheye düşürmeyecek, bu tür yanlışlıklara mahal vermeyecek, herkesin alnının terinin karşılığını alacağı bir sınav sistemi kurulmalıdır" dedi.

Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010'daki KPSS ile "dehşet verici" iddialar olduğunu söyledi.

Kalem dahi oynatılmadan çözülmüş sorular sonucu alınmış puanlardan bahsedildiğini dile getiren Karaman, şöyle devam etti:

"Bu kişilerin tamamı, devletin 'paralel yapı' olarak adlandırdığı yapıya ait olduğu iddia edilen dershane ve özel okulların öğrencileri. Eğitim camiasının içinde olarak bu manzarayı görünce 'KPSS, kamuya paralel sızdırma sınavına dönüşmüş' yorumunda bulunduk. Böyle bir şey kabul edilemez. İnsanlar binlerce lira harcayarak, uykusuz kalarak bu sınava hazırlanıyor. Siz bir yapıya olan yakınlığınız sebebiyle bu soruları ediniyorsunuz ve sınavdan başarılı olup kamuya personel olarak atanıyorsunuz. Bu, hiçbir vicdanın kabul edeceği bir şey değildir."

Karaman, daha önce söz konusu sınavla ilgili toplumda birtakım iddiaların yayıldığını ancak herhangi bir bilgi olmadığından kimseyi suçlayamadıklarını anlattı.

Soruşturmayı yürüten mercilere çağrıda bulunan Karaman, şunları kaydetti:

"Devlet, süratle bu konunun üzerine gitmeli ve yolsuzlukları bertaraf ederek sorumlularını bulmalı. Bundan sonra da hiçbir vatan evladını şüpheye düşürmeyecek, bu tür yanlışlıklara mahal vermeyecek, herkesin alnının terinin karşılığını alacağı bir sınav sistemi kurulmalıdır. Bundan önce yapılmış olan hatalar da o hataların müsebbipleriyle beraber cezalandırılmalıdır. KPSS'nin kamuya paralel sızdırma sınavı olmaktan çıkarılması elzemdir. Bu konudaki rahatsızlıkların bir an önce giderilmesini talep ediyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Eskişehir Karaman KPSS Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title