Haberler

KPSS'de Tuvalet Krizi

Güncelleme:

Mersin'de KPSS'ye giren 36 yaşındaki kadının tuvalete gitmesine izin verilmeyince sınav sırasında altına kaçırdı.

Mersin'de Kamu Personel Seçme Sınavı ( Kpss ) ön lisans sınavına giren 36 yaşındaki kadın, yönetmelikler gereği tuvalete gitmesine izin verilmeyince sınav sırasında altına kaçırdı.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Şevket Pozcu Lisesi'nde girdiği KPSS ön lisans sınavı sırasında yönetmelikler gereği tuvalete gidemeyince altına kaçıran Taliha Ebru Keskin, sınav sonrası yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

36 yaşındaki Keskin, "Sabah 09.30'da KPSS ön lisans sınavına girdim. Saat 10.30'u geçiyordu ve lavabo ihtiyacından dolayı sınavda görevli hocadan yardım istedim. 'Yasa gereği lavabo ihtiyacına gitmenin yasak olduğunu, çıktığım takdirde sınava giremeyeceğim' söylendi. Ben de hazırlandığım için sınava devam etme kararı aldım. Yalnız bir süre sonra idrarımı tutamadım ve altıma kaçırdım" dedi.

O an kendisini çok kötü hissettiğini ve gururunun incindiğini ifade eden Keskin, "Böyle bir şeyi hayvanlar doğada, sokakta yapıyorlar. Bu yasa yönetmelikte olmaması gerekiyor. Bundan 3-4 yıl önce böyle bir yasa yoktu. Öğrenciler ihtiyaçlarını görevliler nezaretinde karşılayabiliyor ve daha sonra sınavlarına devam edebiliyorlardı.

Bu yasanın yönetmelikten çıkarılmasını ve öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorum. Bugün ben burada bu sıkıntıyı yaşamış olabilirim. Ama bugün Türkiye'nin dört bir yanında sınava giren birçok öğrenci mağdur olmuştur fakat sesini duyurmamıştır" diye konuştu.

Artık Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) seslerini duymasını ve yasada bir düzenleme yapması gerektiğini söyleyen Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mağduriyetin giderilmesini istiyorum. Sınavları öğrenciler terk etmesin. Öğrenciler hayvan gibi sınavda altına kaçırmasın. Ben bu mağduriyetimle ilgili tutanak tutturdum. Bina sorumlusu hoca benden dersliğimi, sınavda görevli öğretmenlerin isimlerini istedi ve tutanak hazırladı. Bunun peşini de bırakmayacağım. Dava açılacaksa açacağım. İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidilmesi gerekiyorsa gideceğim. Bu iş çok çirkin bir şey, insanlığa yakışmıyor. Bütün bu güvenlik önlemleri alınıyor. Ama önlemlere rağmen sınav soruları iptal oldu, sınavlar iptal edildi. Sınav soruları kaçırıldı. Yani bütün güvenlik önlemlerine rağmen hiçbir şey değişmedi. Yine insanlar mağdur edildi. Bu mağduriyet giderilmelidir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Mersin KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title