Haberler

Bartın'da KPSS'de Dağıtılan Kırtasiye Malzemeleri, Ziyan Olmadı

Güncelleme:

SELİM BOSTANCI - Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ( Kpss ) giren adaylardan toplanan kırtasiye ürünleri, köylerdeki okullarda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.

Bartın Gençlik Merkezi gönüllüleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Genç Dönüşüm" kampanyası kapsamında il genelindeki fakülte ve meslek yüksekokullarında KPSS'ye giren adaylardan topladıkları 3 bin kalem, bin beş yüzer silgi ve kalemtıraşı, Arıt köyünde bulunan Aydınlar İlkokulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Soner Başkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) adaylara dağıtılan kırtasiye malzemelerinin israf olmaması için kampanya başlattıklarını söyledi.

KPSS'de iki gün boyunca okullarda stant açarak topladıkları kalem, silgi ve kalemtıraşlarla zorlu koşullarda eğitim gören öğrencilere küçük de olsa katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkaya, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 20 gençle sınav çıkışlarında stant kurarak topladığımız kalem, silgi ve kalemtıraşları özellikle köy okullarında okuyan öğrencilere dağıtmak istedik. Esasen küçük gibi görünen bu kırtasiye malzemeleri, çocuklar ve aileleri için önemli bir katkıdır. Burada bir öğrencimize 6 kalem, 3 kalemtıraş ve 3 silgi dağıtıyoruz. Belki bir süre ailelerinin kalem masrafı olmayacaktır. Artanları da kalemsiz kalan öğrencilerimize vermeleri amacıyla okul idarecilerine teslim ettik. Tabii çocuklar da mutlu oldu. Gözlerinde gördüğümüz mutluluk bizi de sevindirdi. Çocukların yüzlerindeki mutluluğu görünce ne kadar güzel bir iş yaptığımızı gördük. Ayrıca kalemlerin israf olmaması da bizi ayrıca mutlu etti."

Gençlik Merkezi Lİderi Eyüp Hendek de ilk kez geçen yıl uyguladıkları projeyi devam ettirerek köy okullarında okuyan öğrencilere destek olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bartın Üniversitesi öğrencisi Demet Tokgöz de "27-28 Eylül'de yapılan KPSS'de arkadaşlarımızla kentteki 8 okulda stant kurduk. Umduğumuzdan daha fazla ilgi olmuştu ve bugün de bu kalemleri kendi ellerimizle minik kardeşlerimize veriyoruz. Uygulamamızı bundan sonraki sınavlarda da sürdürmek istiyoruz" dedi.

Okul Müdürü Murat Tezel de gençlere teşekkür ederek, uygulamanın, öğrencileri için düşünüldüklerini anlamaları açısından önemli olduğunu vurguladı. - Bartın

Kaynak: AA / Güncel

KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title