Haberler

Kozluk, Şehit Öğretmeninin Adını Yaşatıyor

Batman'ın Kozluk ilçesinde öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın PKK'lı teröristlerce şehit edildiği Hastane Caddesi'ne "Şehit Şenay Aybüke Yalçın Caddesi", yeni hizmete giren konukevine de "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Konukevi" ismi verildi.

SELMAN TÜR - Batman'ın Kozluk ilçesinde öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın Pkk'lı teröristlerce şehit edildiği Hastane Caddesi'ne "Şehit Şenay Aybüke Yalçın Caddesi", yeni hizmete giren konukevine de "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Konukevi" ismi verildi.

Kozluk'ta 9 Haziran'da terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi şehit edildiği ilçede caddeye ve yeni hizmete giren konukevine verildi.

Öğretmen Yalçın'ın şehit edildiği Hastane Caddesi'ne "Şehit Şenay Aybüke Yalçın Caddesi", yeni hizmete giren konukevine de "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Konukevi" ismi verilerek, tabelaları asıldı.

Konukevi girişinde şehit öğretmenin kısa öz geçmişinin olduğu özel bir köşe oluşturuldu, giriş kapısına da Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından 2 metrelik fotoğrafı afiş olarak asıldı.

Şehit öğretmenin adının verildiği konukevinin ilk misafirleri de Kaymakamlığın daveti üzerine ilçeye gelen babası Sadık Yalçın, amcası Fatih Yalçın ve dayısı Osman Gümüşçü oldu.

Kaymakam Orhan Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit öğretmenin adını ilçede yaşatmak için önce görev yaptığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin adını "Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi" olarak değiştirdiklerini sonra da yapımı tamamlanan konukevine "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Konukevi" adını verdiklerini söyledi.

Şehit öğretmen Yalçın'ın ailesini ilçeye davet ettiklerini beliren Aktürk, amaçlarının Türkiye'nin doğusuyla, batısıyla bir ve beraber olduğunu Türkiye düşmanlarına ve terör örgütüne göstermek olduğunu vurguladı.

Aktürk, şöyle devam etti:

"Öğretmenimizin adını yaşatmak için önce görev yaptığı okula adını verdik ancak bunun yeterli olmadığını düşündük. Bu saldırıyı lanetlemek ve daha iyi telin etmek için yeni yaptığımız konukevine de ismini verdik. Yakınlarını davet ettik. Hem ilçeyi görmek adına hem de burada yaşayan insanlarla şehit öğretmenimizin ailesinin birlik ve beraberliğini terör örgütüne ve Türkiye düşmanlarına göstermek için yaptık bunu."

-"Çok sevilen bir öğretmendi"

Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık da şehit öğretmenin 7 aylık görev süresinde ilçede kendini kabul ettirdiğini ve sevdirdiğini anlatarak, şehit öğretmenin adını yaşatmak için şehit edildiği Hastane Caddesi'ne ismini verdiklerini dile getirdi.

Işık, "Öğretmenimizin adını ilçemizde sonsuza dek yaşatmak istedik. İsmini, şehit edildiği caddeye verdik. İnşallah öğretmenimizin ismini sonsuza dek yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

Kozluk'ta 9 Haziran'da 2 terör örgütü mensubu gasbettikleri araçla Kozluk Belediye Başkanının içinde olmadığı ve bir yakınının kullandığı özel araca yönelik silahlı saldırı düzenlemiş, saldırıda olay yeri yakınında bir araçta bulunan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın şehit olmuş, bir kişi hafif yaralanmıştı.

Bölgeden uzaklaşan ve Bekirhan Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışılan araçtaki teröristler "dur" ihtarına uymayıp aracı infilak ettirmiş, 2 asker şehit olmuş, bir kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Yalçın Kozluk Batman PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title