Haberler

Kozluk İlçesinde Çöp Konteynırlarının Tümü Hasarlı

Güncelleme:

Batmanın Kozluk İlçesinde çöp konteynırlarının tümü hasarlı olunca çevre kirliliği oluştu.

Çöp konteynırlarının tümü hasarlı

Batmanın Kozluk İlçesinde çöp konteynırlarının çoğunun hasarlı olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kozluk kent merkezindeki çöp konteynırlarının eski olması nedeniyle ilçe genelinde çevre kirliliği baş gösterdi.

İlçe merkezinde belediye tarafından mahalle ve yol güzergahına konuşlandırılan 400 civarında çöp bidonunun büyük bölümünün hasarlı olduğuna dikkat çeken duyarlı vatandaşlar. "Çöp bidonları oldukça yıpranmış durumda, pek çoğu ayakları üzerinde duramıyor. Durum böyle olunca çöpe atılan çöpler, çevreye yayılarak kötü koku ve görüntüye neden oluyor. Çevreye yayılan çöpler, rüzgarın da yardımıyla evlerimize kadar girdiğini belirten mahalle sakinleri, sağlığımız her an tehdit altında, çoğunlukla çöplerden beslenen başıboş hayvanlarda sağlık yönünden büyük risk oluşturuyor.

Belediye yetkililerden bu konuda kalıcı çözüm bulmasını bekliyoruz. Çöp bidonları elden geçirilerek. yenilenmesi gerekiyor. Bazı noktalarda gömmeli otomatik çöp bidonları konulmalı. Yenilenecek olan çöp bidonlarının başıboş hayvanlar içinde korunaklı hale getirilmeli diyen vatandaşlar bir diğer çözümün ise; Kozluk genelinde mahalle sakinleri ile yapılacak görüşmeler sonucunda çöp bidonları tamamen mahalleden kaldırılarak, çöp toplama saatleri tespit edilerek her mahalleden periyodik aralıklarla çöp toplanmalıdır" diyerek Belediye yetkililerini göreve davet ettiler. kozlukajans.com

Kaynak: Temsilci / Yerel

Kozluk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title