Haberler

Kozcağız Barajı İhalesi 4 Aralık'ta

Güncelleme:

Kozcağız Barajı'nın yapım ihalesi 4 Aralık'ta DSİ Bölge Müdürlüğü'nce Kastamonu'da gerçekleştirilecek.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız Barajı'nın yapım ihalesinin 4 Aralık'ta DSİ Bölge Müdürlüğü'nce Kastamonu'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kozcağız Beldesi ile Bartın il merkezini taşkınlardan koruyacak olan Kozcağız Barajı'nın Bartın il merkezi ve Amasra ilçelerine yılda 14,40 hm3 içme suyu sağlayacağını belirten Milletvekili Tunç, barajda 1 adet 6 metre çapında 176 metre uzunluğunda saatte 259,24 m3 deşarj kapasitesi bulunan derivasyon tüneli inşa edileceğini söyledi. Barajın gövde inşaatının kil çekirdekli, çakıl dolgu tipinde olacağını belirten Milletvekili Tunç, gövde yüksekliğinin 58 metre olacağını söyledi.

KOZCAĞIZ BARAJI YAPIM İHALESİ 4 ARALIK'TA

Milletvekili Tunç, 2009 yılı yatırım programına alarak, proje çalışmalarını başlattıkları Kozcağız Barajının proje ve ÇED çalışmalarının ardından önemli bir aşama olan yapım ihalesi sürecinin başlamış olmasının Bartın ve Kozcağız için önemli olduğunu belirterek, 24 Eylül tarihinde gerçekleştirilen ön yeterlilik ihalesinin ardından yeterlilik alan firmalar arasında barajın yapım ihalesinin 4 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

KİRAZLIKÖPRÜ BARAJI İKMAL YAPIM İHALESİ 21 KASIM'DA

Bartın için diğer önemli barajın Kirazlıköprü Barajı olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Bartın ilinin taşkından korunması, tarımsal sulama ve enerji üretimi amacıyla inşasına başlanan yüzde 30'luk keşif artışının ardından mevcut müteahhitle tasfiye süreci sonuçlanan Kirazlıköprü Barajının da ikmal yapım ihalesinin 21 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Tunç Kastamonu Ak Parti Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title