Haberler

Kozan Merkez Muhtarlar Birliği'nden Barışık'a Ziyaret

Adana’nın Kozan ilçesinde kurulan Merkez Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ı ziyaret ederek, kuruluş amaçlarını anlattılar, çalışmalarına destek istediler.

Adana'nın Kozan ilçesinde kurulan Merkez Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık'ı ziyaret ederek, kuruluş amaçlarını anlattılar, çalışmalarına destek istediler.

Dernek başkanlığına getirilen Tufanpaşa Mahallesi Muhtarı Nuh Çolak ile yönetim kurulu üyeleri Bağlar Mahallesi Muhtarı Kadir Bursal, Hacı Uşağı Mahallesi Muhtarı Mehmet Kılınç, Türkeli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Bozkurt, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Garip, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'na gelerek Birlik Başkanı Kazım Barışık ile makamında bir araya geldiler.

Dernek Başkanı Tufanpaşa Mahallesi Muhtarı Nuh Çolak, "Bizim çabamız, bir olma, birlik olma yani diğer adıyla güç olma, güçlü olma içindir. Üretilecek projelerle, Dünya Bankası ve KOSGEB'ten alacağımız desteklerle ilçemize yararlı yatırımlar getirmek istiyoruz. Bu konuda, Kozan Belediye Başkanımız Musa Öztürk'ten de destek sözü aldık. Toplantılar yaparak, arkadaşlarımızın görüşlerini alacağız, ilgili kurum ve kişilerle de görüşüp, çözüm üreteceğiz. Projelerimizin peşini asla bırakmayacağız" dedi.

Merkez mahalle Muhtarları olarak, hakkın, adaletin, sorunların, bekleyen hizmetlerin, yapılacak projelerin ve herkesin gurur duyacağı bir Kozan için, sorunların çözümünde taraf olmak istediklerine işaret eden Çolak, şunları söyledi:

"Muhtarlıklarını yaptığımız mahallelerin değil, Kozan'ın her mahallesinin sorunlarının çözümünde taraf olmak istiyoruz. Öncelik haklarının, insan gibi yaşayabilme önceliklerinin, Kozan'ın birlik, beraberlik ve bütünlüğünü paylaşırken sorunlarını da paylaşmak istiyoruz. Cenazelerde, Kur'an ve Fatiha'lar okumak, düğünlerde halay çekmek istiyoruz. Askere giden yiğitlerimizden helallik almak, okula başlayan çocuklarımızın yanaklarına, muhtar amcalarının sevgi ve şefkat öpücüğünü kondurmak istiyoruz. Haddimizi bilerek haklarımızın arayıcısı olmak, üst birim amirlerimize, atanmış ve seçilmişlere saygılı olup, onların tecrübe ve deneyimlerinden, örnek alarak dersler çıkarmak istiyoruz. Kozan'ımızın gelişimindeki, sosyal ve kültürel hareketlerinde, hep birlikte hareket edip, atanmış ve seçilmişlerin yanında yer almak istiyoruz. Çözülmeyen sorunlar için, kızsak bile, küsmeden sorumluluk aldığımız seçilmişliğin, olgun kişilikli insanların yapması gereken duruşu sergilemek istiyoruz."

Birlik Başkanı Kazım Barışık da, Adana'nın tarihi ve turistik ilçesi Kozan'ın yatırımı fazlasıyla hak ettiğini, bu konuda Merkez Muhtarlar Birliği'ni kurarak yola çıkan Nuh Çolak ve arkadaşlarını tebrik ettiğini belirterek, "Allah muvaffak eylesin. Yolunuz açık olsun. Başarılar diliyorum. Benim kapım hepinize sonuna kadar açıktır. Yasal şartlarda, imkanlar ölçüsünde her zaman desteğe varız" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kılınç Türkeli Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title