Haberler

Kozan'dan Kısa Kısa

Kozan Fen lisesi öğretmen ve öğrencileri "Avrupa Enerji Haritası" oluşturulması çalışmalarına katıldı.

Türkiye, İngiltere, Polonya, Finlandiya,İtalya ve Fransa'nın proje ortağı olduğu 6 ülkeden 50 öğrenci ile 20 öğretmen, Avrupa Birliği'nin (AB) eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan Erasmus+ kapsamında yürüttükleri "FootprintsAcrossEurope" projesi için Polonya'da biraraya geldi.

Kielce şehrinde akıllı bina olarak inşa edilen üniversite binasını ve KazimierzaWielka şehrinde güneş enerjisi ile ısınan yüzme havuzunu inceleyen öğrenciler, burada çeşitli konferanslara katıldı. Proje ortağı olan Polonya'nın Ogolnoksztalcace im. MarieCurie Lisesi'nde öğrencilerle gruplar halinde çalışarak "Avrupa Enerji Haritası" oluşturma çalışmasına katılan öğrenciler, Türkiye- Avrupa Enerji potansiyelleri ile eko turizm üzerine sunum yaptı, diğer öğrencilerin sunumlarını izledi.

Fen Lisesi Müdürü Haydar Aydoğan, İngiltere'den sonra 8 öğretmen ve 8 öğrenci ile Polonya'ya gerçekleştirilen ziyaretin okula yeni ufuklar açtığını belirtti.

Aydoğan, "Öğrencilerimizin yenilenebilir enerji kaynakları ve eko turizm konusunda, geleceğimizi daha sağlıklı inşa edecekleri inancındayız. Projemizin İtalya hareketliliği için hızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Projemize destek ve emek veren öğrenci ile öğretmenlerimize teşekkür ediyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kozan'da 100 Temel Eser Kitap Okuma Sınavı

İsmet İnönü Ortaokulu tarafından "100 Temel Eser Kitap Okuma Sınavı" yapıldı.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla düzenlenen sınav, iki oturum halinde gerçekleşti. 750 öğrenci katıldığı sınavda öğrencilere Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu, Christy Brown'un Sol Ayağım, Roald Dahl'ın Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Yaşar Kemal'in Ağrı Dağı Efsanesi, Muallim Naci'nin Ömer'in Çocukluğu adlı kitaplarından 40 soru soruldu.

Sınavda dereceye giren öğrencilere para ödülü verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Polonya Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title