Haberler

Kozan'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Eli

Adana’nın Kozan ilçesinde Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Platformu’nca Kozan Kaymakamlığı, müftülük ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların desteğiyle düzenlenen kampanyada toplanan giyecek ve gıda maddeleri sınırın sıfır noktasındaki Türkmenlere gönderildi.

Adana'nın Kozan ilçesinde Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Platformu'nca Kozan Kaymakamlığı, müftülük ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların desteğiyle düzenlenen kampanyada toplanan giyecek ve gıda maddeleri sınırın sıfır noktasındaki Türkmenlere gönderildi.

Törende konuşan Kozan Kaymakamı Avni Oral, "Bu sene Suriye'de yaşanan savaşta özellikle son zamanlarda Bayırbucak Bölgesindeki vatandaşlarımız mağdur duruma düştüler. Elbette ki mağdurun, mazlumun, ihtiyaç sahibi olanın yanında olan Türk Milleti ve Kozanlı hemşerilerimizle beraberce bir yardım kampanyası düzenledik. Düzenlediğimiz bu yardım kampanyasını oradaki ihtiyaç sahibi olan kişilere ulaştırmak üzere giyecek ve gıda yardımı organize ettik. Bugün buradan da bu tırı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ve uğurlamak üzere bir araya geldik. Temennimiz odur ki Ortadoğu coğrafyasında, İslam Coğrafyasında meydana gelen savaşların son bulması, savaşların en kısa sürede sonuçlanması ve böyle şeylere bir daha ihtiyaç olmamasını temenni ediyoruz. Bu yardımda ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin en azından sınır ihtiyacını giderecektir. Bu yardımın maddi boyutu bir yana asıl önemli olan kısmı manevi boyutudur. Bizimde aklen ve kalben onlarla beraber olduğumuzun ifadesidir. Buradan bütün bu yardımı organize edenlere ve özellikle yardımlarını salan Kozanlı hemşerilerime teşekkürlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Musa Öztürk, "İnşallah ikincisini de belediye olarak oradaki kardeşlerimize biz göndereceğiz. Bu demek değildir ki buna yardım etmekle onların dertleri bitiyor, onların acılarını çok iyi anlıyoruz. Hem dualarımızla, hem maddi hem de manevi olarak onlar için ne gerekiyorsa biz arkalarındayız" diye konuştu.

Müftüsü Bilal Başoğlu, yaklaşık 10 günden biraz fazla bir zaman içerisinde güzel bir yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yardım yüklü tır Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki savaş mağduru Türkmenlere ulaştırılması için sınırın sıfır noktasına dualarla uğurlandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kozanlı Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title