Haberler

Kozan'daki Sokak Sağlıklaştırılması Projesi

Tarihi Yeğenoğlu sokağını içeren projenin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kozan Belediyesi tarafından tarihi Yeğenoğlu sokağının sağlıklaştırılması projesine ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)çÜretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı (ÜRÇEP) kapsamında hazırladığı tarihi Yeğenoğlu sokağının sağlıklaştırılması projesi için meclis salonunda toplantı düzenlendi.

Mimar Yaşar Gök ve Şehir Plancısı Derya Tüfekli ve Belediye Dış İlişkiler Müdürü ve Proje Koordinatörü Ahmet Korkut, proje hakkında Belediye Başkan yardımcıları Mustafa Duru, Cengiz Yeşiloğlu ve Yaşar Şenöz ile encümen üyeleri ilgilendirdi.

Toplantıda, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayına sunulacak projeye ilişkin değerlendirme yapıldı, tarihi sokakta gerçekleştirilecek restorasyon ve sağlıklaştırma çalışması ele alındı.

Belediye Dış İlişkiler Müdürü ve Proje Koordinatörü Korkut, projenin kurul onayına sunulmasının ardından sokaktaki ev cepheleri, bahçe duvarları, kapı-pencere doğramaları, cumbalar ve çatılarda restorasyon yapılacağını belirtti.

Korkut, Kozan ve çevresindeki diğer tarihi konak ve sokakların restore edilerek turizme kazandırılmasıyla birlikte yatırımcı ve girişimcilerin sektöre yönelik ilçede yeni yatırımlar yapmalarının teşvik edilmesinin de amaçlandığını kaydetti. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Korkut Çukurova Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title