Haberler

Kozan'da Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi

Kozan ilçesine bağlı Horzum yaylasında, Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi ve Kozan Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı (KOZVAK) iş birliğiyle geleneksel yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Kozan ilçesine bağlı Horzum yaylasında, Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi ve Kozan Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı (KOZVAK) iş birliğiyle geleneksel yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen yemek yarışmasına katılan yarışmacıların hazırladığı çorba, yemek ve tatlılar jüri karşısına çıktı.

Yarışmaya, ana yemek kategorisinde 19, çorba kategorisinde 14 ve tatlı kategorisinde 9 olmak üzere 42 yarışmacı katıldı.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, yöresel yemeklerin kültürün ve sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, yöresel yemeklerin unutulmaması ve gelecek nesiller tarafından da bilinmesi için benzer etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Öte yandan, Kozan Belediyesi, 15 Ağustos'ta yarışmanın ödül töreniyle birlikte gerçekleştirilecek Haluk Levent konserinin, son günlerde artan terör olayları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Kaynak: AA / Yerel

Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title