Haberler

Kozan'da Polislere "Stresle Başedebilme" Semineri Verildi

Kozan ilçe Emniyet Müdürülüğü'nde görevli polislere "stresle başedebilme" konulu seminer verildi ve rahatlama terapisi düzenlendi.

Kozan ilçe Emniyet Müdürülüğü'nde görevli polislere "stresle başedebilme" konulu seminer verildi ve rahatlama terapisi düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, müdürlük salonundaki etkinlikte, bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları olaylar sebebiyle aile ve iş yaşamlarının olumsuz etkilendiğini ifade ederek, personelin daha mutlu, huzurlu ve iletişim içinde olmasına olanak sağlamak için stresle başedebilme etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ufuk Kestek ise mesleğin yoğun iş yükü ve doğasından kaynaklanan sebeplerle, insanların can ve mal güvenliğini sağlarken yerine getirdikleri görevler sırasında oluşan stresin ruh ve beden sağlığı bakımından kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Ancak mutlu insan etrafına mutluluk dağıtabilir. Huzurlu insan çevresine huzur verebilir. Stres mesleğimizin doğası gereği vardır ve var olacaktır. Öyleyse bizler de stres kaynaklarını fırsata çevirmek, onunla yaşamayı ve yönetmeyi öğrenmek zorundayız" dedi.

Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Rehberlik öğretmeni Uzman Psikolojik Danışman Ercan Özdemir ise stresin kaynakları ve belirtileri hakkında bilgi verdiği seminere "Stres mi bizi yönetecek, biz mi stresi yöneteceğiz-" sorusu ile başladı.

Özdemir, hayatın stresli bir yöne doğru kaydığını, ancak, strese olayların değil, olaylara bakış açısının sebep olduğunu vurgulayarak, "Bu anlayışı değiştirmemiz halinde sonucun çok farklı boyutta olduğunu göreceğiz ve stresle başedebilmek daha kolay olacaktır" diye konuştu.

Özdemir, daha sonra polis memurları ile 15 dakikalık bir gevşeme ve rahatlama terapisi düzenledi.

Uygulamanın tüm emniyet müdürlüğü çalışanlarının katılımı sağlanana kadar devam edeceği bildirildi.

Emniyet Müdürü Zaimoğlu, kurumun daha önce gerçekleştirdiği çeşitli projelere de katkıda bulunan Uzman Psikolog Danışman Ercan Özdemir'e teşekkür ederek, bir teşekkür belgesi ile çiçek verdi.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Özdemir Danışman Kozan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title