Haberler

Kozan'da Park Açılışı

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinliklerinde, yenilenen Cumhuriyet parkının açılışı yapıldı.

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinliklerinde, yenilenen Cumhuriyet parkının açılışı yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ün talimatı ile "Parklar yeniden hayat buluyor" projesiyle ocak ayının sonunda yenileme çalışmalarına başlanan 6 bin metrekarelik parkın tamamlandığı belirtildi.

Açılış öncesinde Mehteran eşliğinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkından başlayan Kurtuluş Yürüyüşü, Göçyolu (Turgut Özal Bulvarı) boyunca devam ederek, açılışı yapılan Cumhuriyet Parkında sona erdi.

Parkın girişinde yürüyüş kortejini karşılayan Belediye Başkanı Musa Öztürk, parkın yapımına destek olan Kozanlı emekli akademisyen Prof.Dr.Hikmet Saygılı ve Cumhuriyet mahallesi muhtarı Nevzat Garip ile birlikte Cumhuriyet Parkının açılışını gerçekleştirdi.

Kozan'ın en eski parklarından olan Cumhuriyet Parkını yeniden yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Musa Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kozanımızın evlatları bundan tam 96 yıl önce büyük bir kahramanlık destanı yazdı. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 2 Haziran'da bize düşen görev kurtuluş ruhunu tüm ilçemizde yaşatmak, gelecek nesillerimize şanlı tarihimizi unutturmamaktır. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde Kozanımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin sevincini ve haklı gururunu birlikte yaşıyoruz."

Açılış töreninde, parka kurulan oyun grubuna destek olan ve merhum karısı Yurdanur Saygılı adına bir hayrat yaptıran Prof.Dr. Hikmet Saygılı'ya da Başkan Öztürk tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Açılış töreni aşıklar şöleni ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Musa Öztürk Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title