Haberler

Kozalaklar, Mahkumların Elinde Süs Eşyasına Dönüşüyor

Adana'da, meslek edindirme kursuna katılan mahkumların kozalak kullanarak yaptığı rengarenk kuş figürleri ilgi görüyor.

Adana'da, meslek edindirme kursuna katılan mahkumların kozalak kullanarak yaptığı rengarenk kuş figürleri ilgi görüyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı açıklamasına göre, Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin, aldıkları eğitimle Toros dağlarından toplanan çam kozalaklarından kendi hayal ve tasarımlarıyla yaptıkları 'Kanatlı Kozalak' ismi verilen hayvan figürleri, ev ve iş yerlerini süslüyor.

Hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla kurulan resim, heykel ve seramik atölyesinde eğitim alan 30 hükümlünün çam kozalağından hazırladıkları süs eşyaları, adliye ve ceza infaz kurumu personelinin yanı sıra cezaevi ziyaretçilerine satılıyor.

Mahkumların ellerinde, özel hazırlanan polyester malzemeler de kullanılarak rengarenk kuş figürlerine dönüşen kozalaklardan geçen yıldan itibaren üretilen 10 bin süs eşyasının sayısının arttırılması hedefleniyor.

Adalet Bakanlığının düzenlediği fuar ve sergilerde de yer bularak Türkiye'deki birçok ilin yanı sıra kente gelen Hollandalı ve Alman yargı mensuplarına da hediye edilerek Avrupa'ya kadar ulaşan "Kanatlı Kozalaklar", yeni figürlerle de zenginleştiriliyor.

"Adliyede bir satış ofisi kurmayı planlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin eğitimi, meslek edinmeleri ve sanata yönelik yapılan çalışmalarla topluma kazandırılmalarını amaçladıklarını dile getirdi.

Artan talep nedeniyle daha fazla hükümlünün "Kanatlı Kozalak" yapım çalışmalarına katıldığını anlatan Yeldan, "Bu figürler çok beğenildi. Türkiye'nin dört bir yanından 'Kanatlı Kozalak' talebi var. Daha fazla üretim gerçekleştirerek, bu ürünün daha geniş kitlelere yayılması için adliyede bir satış ofisi kurmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yeldan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title